Här är april månads billigaste råvaror.
Här är april månads billigaste råvaror. - Foto: Gorm Kallestad/NTB/Henrik Montgomery/TT

Billigaste maten i april – upptäck vårens 8 primörer

Vad passar bättre än att fira vårens ankomst med att välkomna säsongens primörer? Här är åtta svenska vårprimörer som garanterat kommer att sätta lite extra färg på matbordet och som inte tunnar ut din plånbok.


Det är äntligen april och det börjar grönska i matbutikernas grönsaksavdelningar runt om i landet. Med våren kommer också de efterlängtade vårprimörerna, de första grönsakerna och frukterna som börjar skördas efter en lång och mörk vinter.

De är kända för sin friska smak och höga näringsvärde. De är perfekta för att liva upp våra maträtter och ger oss en god start på våren. 

Råvarorna du ska leta efter i butik

Under inflationstider kan det vara svårt att hitta billiga alternativ när det kommer till matinköp. Men det finns faktiskt en hel del vårprimörer som är gratis att plocka i den svenska naturen.

Här är några exempel på de mest eftertraktade vårprimörerna att leta efter under våren, i butik och ute i det fria.

Hela listan: Här är alla 132 varor som Lidl sänkt priserna på.

Lista: 8 smakfulla råvaror att njuta av i april

  1.  Sparris: Sparris är en läcker grönsak som är mycket populär som vårprimör i Sverige. Du kan njuta av den ångad, grillad eller stekt. Det är också ett vanligt tillbehör till många rätter och går utmärkt ihop med ägg och kyckling.
  2. Ramslök: Ramslök är en ört som liknar vitlök och är populär i svenska skogar under våren. Det är en delikatess som används som smaksättning i sallader, såser och soppor.
  3. Färskpotatis: Färskpotatis är en annan vårprimör som är väldigt uppskattad i Sverige. Den kan kokas, stekas eller användas för att göra potatissallad. Färskpotatis är också en viktig ingrediens i många svenska rätter.
  4. Rädisor: Rädisor är små, runda grönsaker som är mycket krispiga och fräscha. De används ofta som tillbehör till sallader eller som en lätt snack.
  5. Spenat: Spenat är rik på näringsämnen och kan användas i en mängd olika rätter, inklusive sallader, soppor, pajer och gratänger.
  6. Rabarber: Rabarber är en syrlig grönsak som är populär i Sverige under våren och sommaren. Den kan användas för att göra saft, marmelad, paj eller annan efterrätt.
  7. Maskrosor: De här kan du plocka, skölja och sedan lägga ned i en sallad. 
  8. Nässlor: Även de här går att plocka gratis, nässlorna är bland annat goda att ha i soppor.

Källa: Tidningen Land

/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!