Carl Jan Granqvist stäms av en mäklarfirma
Carl Jan Granqvist stäms av en mäklarfirma - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Anders Wiklund/TT

Carl Jan Granqvist i tvist – stäms på över 800 000 kronor

Den välkända krögaren, tillika innehavaren av Saxå bruk stäms av en mäklarfirma för utebliven provision, meddelar Expressen. Istället för att sälja sitt livsverk valde tv-profilen att skänka godset istället, något som nu kan stå honom dyrt.


Den välkända krögaren och tv-profilen Carl Jan Granqvist, 77 stäms av den mäklarfirma som var tänkt att hjälpa honom att sälja herrgården Saxå Bruk.

Så mycket stäms Carl Jan Granqvist på 

Istället för att sälja beslutade sig Carl Jan för att skänka bort fastigheten, något som mäklarfirman nu stämmer honom för på grund av utebliven provision.

– Jag hoppas vi kommer överens, annars får det gå till domstol, säger Carl Jan Granqvist till Expressen, som var först med att skriva om det. 

2022 bestämde sig profilen för att skänka bort sitt livsverk, Saxå Bruk beläget i Värmland. Mäklarfirman som först var tilltänkt att assistera vid en försäljning stämmer honom nu på 804 125 kronor i vad man anser är ”överenskommen förmedlingsprovision”. 

Eftersom att inga betalningar nått företaget väljer man nu att stämma Carl Jan Granqvist på hela beloppet, plus en dröjsmålsränta på 8 procent från 20 juli 2022, skriver Expressen. 

– Jag har ständigt problem. Problem är till för att lösas. Jag har inga känslor inför sånt där. Är man så gammal som jag då, och nära döden, så löser man problem. Det har man inga känslor för. Det är en transaktion.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!