Här är det lättast att köra upp i Sverige
Här är det lättast att köra upp i Sverige - Foto: Pontus Lundahl/Fredrik Sandberg/TT

10 lättaste städerna att köra upp i – här klarade flest uppkörningen på första försöket

Ska du ta körkort? Enligt Trafikverkets statistik är vissa städer lättare att köra upp i än andra. Nyheter24 listar topp tio lättaste städerna att ta körkort i. I en av städerna klarade över 70 procent uppkörningen på första försöket.


Under sommarhalvåret när vädret är härligare och vägunderlaget bättre brukar många passa på att ta körkort. Flera körskolor brukar erbjuda intensivkurser under sommaren, för att fler ska kunna ta körkort under ledigheten.

Nyheter24 har tidigare pratat med en körskolelärare om de vanligaste misstagen många körskoleelever gör på sin uppkörning

Här är 5 vanliga misstag körskoleelever gör på sin uppkörning

Att tänka på när du bokar uppkörning

Tiderna för uppkörning brukar gå åt fort och det gäller att vara på hugget för att få en tid, ibland behöver man boka flera månader framåt i tiden.

I dag kan man köra upp på flera olika platser i landet, men vissa platser är lättare än andra, i alla fall av Trafikverkets statistik att döma.

Tio städer där det är lättast att köra upp

Här listar Nyheter24 tio städer där det enligt Trafikverkets statistik är större chans att lyckas på första uppkörningen. Städerna är listade efter det antal procent som klarade uppkörningen på första försöket.

1. Skellefteå, 61,50 procent

2. Kalmar, 61,63 procent

3. Gävle, 62,01 procent

4. Umeå, 63,88 procent

5. Eskilstuna, 63,91 procent

6. Örnsköldsvik, 64,93 procent

7. Skövde, 65,96 procent

8. Sundsvall, 70,29 procent

9. Luleå, 71,76 procent

10. Östersund, 72,68 procent

/
/
Bil
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!