Här är de bästa sätten att lindra besvären efter att du bränt dig i solen.
Här är de bästa sätten att lindra besvären efter att du bränt dig i solen. - Foto: Berit Roald/TT och Anders Wiklund/TT

Har du bränt dig i solen? Så lindrar du besvären

Solskyddsfaktor och att hålla sig i skuggan är två sätt att skydda sig från att bränna huden. Men om du redan bränt dig finns det andra sätt att lindra lidandet.


Nu är sommaren här och med det även fler antal soltimmar. Många svenskar älskar att ägna sig åt att sola och med det kommer risken att bränna sig. De flesta bränner sig lindrigt, dock finns det fall när obehaget blir för stort. Nyheter24 har tagit fram tipsen som kan hjälpa dig att hantera lidandet solbrännan kan orsaka.

Kyl med vatten

Du kan med fördel kyla ned det påverkade området med kallt vatten. Detta kan kännas skönt samtidigt som det motverkar svullnaden på huden.

Använd lotion

Applicera en skonsam lotion eller Aloe vera-gel på den solskadade ytan. Detta hjälper huden att reparera sig samtidigt som det svalkar.

Skippa åtsittande kläder

Skippa tajta kläder under tiden huden är öm och röd. Detta för att förhindra att kläderna skär in samtidigt som det är mer luftigt.

Håll dig i skuggan

Det är kanske inte superkul att hålla sig undan solen om du gillar att sola, men det är dock ett av det viktigaste av alla tips. Håll dig borta från solen under tiden huden är solskadad så huden får möjlighet att vila och samtidigt läka.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!