Ridande poliserna ber alla i Visby ha överseende
Ridande poliserna ber alla i Visby ha överseende - Foto: Anders Wiklund/Anders Wiklund/TT

Ridande polisernas vädjan under Almedalsveckan: "Lite försiktighet"

Almedalsveckan lider mot sitt slut och de ridande poliserna som patrullerar i Visby har gått ut med en vädjan till alla stadens besökare.


Almedalsveckan lider mot sitt slut efter en vecka som varit full av tal, panelsamtal och diskussioner. Det har varit massor med människor på plats. Säkerheten har varit skärpt sedan det som inträffade förra året, då Ing-Marie Wieselgren blev mördad under Almedalsveckan, skriver SVT.

Ridande poliser har haft ett extra öga på Almedalsveckans besökare

Några som sett till att allt gått rätt till och att det är lugnt på gatorna är polisrytteriet från Stockholm. Några hästar har körts över med gotlandsbåten och vandrat runt i Visby för att hålla koll på folksamlingarna tillsammans med sina ryttare.

På sociala medier har rytteriet fått mycket beröm och många uppskattar deras jobb. Men på plats verkar alla inte varit lika positivt inställda. På Almedalsveckans officiella Instagramkonto går nämligen polisrytteriet ut och ber människorna i Visby att ha överseende med hästarna.

Polisen ber folk att ha överseende med hästarna i Visby

Detta på grund av att hästarna bajsar på gatorna, även när de är i tjänst och poliserna inte alltid har möjlighet att plocka upp efter dem. 

– Vi har en hälsning från våra fyrbenta vänner och de ridande poliserna: Det har ännu inte uppfunnits någon maskin som stoppar hästar från att bajsa just när de är i tjänst, skriver de och fortsätter:

– Så vi vill be om överseende och lite försiktighet med var ni kliver bland kullerstenen, skriver rytteriet på Almedalsveckan Instagramkonto.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!