Mark Zuckerberg har lanserat den nya tjänsten Thread.
Mark Zuckerberg har lanserat den nya tjänsten Thread. - Foto: TT & Richard Drew

Zuckerbergs nya tjänst Thread får användarna att rasa: ”En fälla”

Under torsdagen lanserades den nya sociala medie-plattformen Thread, en direkt konkurrent till Twitter. Nu kritiseras den från mängder av nya användare.


Facebook- och numera Meta:s grundare Mark Zuckerberg lanserade under torsdagen sin nya tjänst, Thread. Appen, som än så länge endast finns i USA på grund av EU:s dataskyddsförordning, är en direkt konkurrent till Elon Musks senaste förvärv, Twitter. 

Elon Musk vs Mark Zuckerberg - i MMA-fajt

Utmanaren Thread skaffade sig över tio miljoner användare på endast ett par timmar. Enligt Zuckerberg är målet att erbjuda en gratis tjänst för miljarder människor. 

– Det borde finnas en konversations-app med över 1 miljard människor. Twitter hade möjligheten, men har inte lyckats. 

Nyheten om att tjänsten lanserades kom efter det att Musk valde att begränsa antalet inlägg en användare av Twitter kan ta del av per dygn. Något som fått stor kritik. 

När Meta meddelade att tjänsten skulle lanseras valde Elon Musk att bjuda in Zuckerberg till en MMA-match.

Enorm kritik mot Metatjänsten Thread

Men en kort stund efter lanseringen började även kritik hagla in på sociala medier. Anledningen är att många påstår att det inte går att radera tjänsten, utan att radera sitt Instagram-konto. 

Bakgrunden till detta är då man loggar in på Thread med sitt Instagram-konto, som också ägs av Meta, med samma inloggningsuppgifter. Och för de som vill radera sitt Thread-konto ska då tvingas behöva radera sitt Instagram-konto också.

På Twitter haglar kritiken in mot Zuckerberg och hans nya tjänst.

"Vi kan inte radera vårt Thread-konto utan att radera Instagram?? De visste att folk direkt skulle hata det så de gjorde det till en fälla", skriver en person. 

"LMAO, fan dig Zuckerberg", skriver en annan.

Andra väljer att rikta kritik mot algoritmen som, enligt vissa, ska vara svårhanterlig.

Foto: Skärmavbild Twitter/ecto_fun
Foto: Skärmavbild Twitter/ecto_fun
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!