Jevgenij Prigozjin är ledare för Wagnergruppen.
Jevgenij Prigozjin är ledare för Wagnergruppen. - Foto: TT

Vapen, guld och löshår – det hittade ryska myndigheter i Wagnerledarens hem

Wagnerledaren Jevgenij Prigozjins kontor och bostad har genomsökts efter det påstådda kuppförsöket mot landets styre. Ryska myndigheter ska, enligt uppgifter, ha funnit vapen, pengar, guld och löshår.


Ledaren för Wagnergruppen, en rysk paramilitär organisation, Jevgenij Prigozjins kontor och bostad har genomsökts av ryska myndigheter. Detta efter den protestmarsch mot Moskva som Prigozjin ledde.

Jevgenij Prigozjin: Korvgubben som blev Wagnergruppens ledare

Pengar, vapen, guld och löshår 

I räden ska myndigheterna ha funnit mängder av vapen, pengar, guldtackor och en stor samling peruker. Bilder från husrannsakan sprids nu på sociala medier och på Twitter har nyhetsbyrån Nexta delat bilder från tillslaget. Bilderna sprids nu som visar Prigozjin när han poserar i lösskägg och löshår, dock är det oklart om bilderna är äkta. 

Tusentals soldater ur Wagnergruppen marscherade mot Moskva i ett kuppförsök, som avbröts innan de nådde fram. Efter händelsen ryktas det om att en utredning om myteri inletts mot Jevgenij Prigozjin, och han ska ha kallats förrädare i hemlandet.

President Vladimir Putin har tidigare sagt att det påstådda kuppförsöket hade kunnat vara starten på ett nytt inbördeskrig i landet. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!