Anställd träffad av berg- och dalbanan på Gröna Lund
Insane invigdes våren 2009. - Foto: Maja Suslin / TT

Anställd träffad av berg- och dalbanan på Gröna Lund

Mona och hennes familj hade kommit till Gröna Lund för att övervinna den rädsla som hade uppstått efter dödsolyckan i juni. En dag som fick ett oväntat slut.


På fredagen besökte Mona och hennes två barn Gröna Lund – i syfte att hjälpa hennes barn att övervinna rädslan som uppstått efter den allvarliga olyckan i berg- och dalbanan Jetline, rapporterar Expressen.

– Mina barn var rädda och jag försökte få dem att få bort den rädslan, det var därför vi åkte. Jag ville visa att det inte alltid händer olyckor, säger hon till tidningen.

Barnen åkte attraktionen Insane, där man svänger runt i en "gondol" med benen hängande fritt.

Ramlade och slog i huvudet

När de var på väg in på stationen hände det oväntade: På plattformen stod en medarbetare som inte hinner väja undan och får gondolen på sig.

– Mina barn satt i den karusellen som slog till henne och fick henne att ramla. De satt i själva åket och fick hänga kvar i tio minuter, berättar Mona.

Personalen berättade att den anställda hade ramlat ner och slagit i huvudet – något som Mona upptäckte att hon hade fångat på film när hon kom hem, skriver Expressen.

– Jag såg detaljen i videon när jag kom hem och tänkte ”men Gud, hur gick det för henne?”, säger hon.

Skulle hämta en mobiltelefon

Gröna Lund berättar för Expressen att medarbetaren befann sig på plattformen för att hämta en mobiltelefon som en besökare hade tappat. Hon hade fått "ok" från körpersonalen att beträda området – men missade att en av gondolerna var på väg in på stationen. 

Den kvinnliga medarbetaren fick en lätt hjärnskakning och smärtor i kroppen. Hon mår enligt Gröna Lund bra i dag, säger Max Lagerbäck, tillförordnad informationschef på Gröna Lund till tidningen. 

Enligt honom var det dock inte själva gondolen som träffade henne och i videon syns det hur hon får en del av bältet i huvudet – och träffas därefter av passagerarens ben. 

Hjärnskakningen ska hon enligt nöjesparken ha fått då hon trillat in i en vägg i samband med olyckan. 

Parken har gjort en anmälan om arbetsplatsolycka. Polisen har också inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott, skriver Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!