Fyra fångar har rymt från ett fängelse i Colorado.
Fyra fångar har rymt från ett fängelse i Colorado. - Foto: Todd Mizener/AP/TT

Rymning från fängelse – liknas vid The Shawshank Redemption: "Håll dörrarna låsta"

En rymning från ett fängelse i den amerikanska delstaten Colorado i söndags har resulterat i ett stort sökpådrag. De fyra rymlingarnas tillvägagångssätt liknas nu med Hollywood-filmen "The Shawshank Redemption".


Det var någon gång under söndagen som fyra fångar ska ha rymt från häktet Bent County Jail i delstaten Colorado. Internerna ska enligt uppgift ha slagit sönder gipstaket i sin delade cell, för att därefter ha rymt genom taket på ett badrum.

Rymningen liknas vid amerikansk storfilm

Under rymningen ska fångarna agerat som i "The Shawshank Redemption", genom att placera handdukar i sina sängar. När vakterna, enligt rutin, genomförde räkning av fångarna, bedömdes de ligga och sova i sina celler. Detta har gjort det svårt att fastställa den exakta tidpunkten när rymningen ska ha ägt rum. 

I Hollywood-filmen, som utspelar sig i slutet av 1940-talet rymmer huvudkaraktären Andy Dufresne genom att först placera kläder i sin säng, så att vakterna inte ska ana något oråd, när de genomför natträkningen. För att därefter gräva sig igenom väggen i sin fängelsecell för att slutligen dölja hålet med en affisch, på den amerikanska filmstjärnan Rita Hayworth.

En av rymlingarna är fortfarande på fri fot

Efter rymningen kunde man under tisdagen gripa två av rymlingarna. Senare skulle man hitta en tredje utbrytare död, avliden av misstänkt drogöverdos i ett samhälle nära häktet. En av rymmarna är dock fortfarande på fri fot, 46-åriga Mark Fox. Fox bedöms som farlig. Den lokala polisen har därför uppmanat allmänheten att ta försiktighetsåtgärder, skriver den brittiska tidningen Evening Standard.

– Håll dörrarna låsta. Ring 911 om ni ser något misstänkt, skriver den lokala räddningstjänsten på sin Facebook.

Läs mer: Den riktiga "Nyckeln till frihet"-fången gripen efter 56 år på rymmen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!