Söndag 5 Dec
Stockholm

Den riktiga "Nyckeln till frihet"-fången gripen efter 56 år på rymmen

Tim Robbins, till vänster, spelade den dubbelt livstidsdömda fången Andy Dufresne i filmen "Nyckeln till frihet". Till höger: Frank Freshwater som rymde från fängelset och har varit på rymmen i 56 å.
Tim Robbins, till vänster, spelade den dubbelt livstidsdömda fången Andy Dufresne i filmen "Nyckeln till frihet". Till höger: Frank Freshwater som rymde från fängelset och har varit på rymmen i 56 å. Foto: Youtube/AP/TT BILD. Bilden är ett montage.

Slut på det roliga. Efter över 50 år på rymmen har den riktige fången från "Nyckeln till frihet" gripits.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I filmen "Nyckeln till frihet" ser vi skådespelaren Tim Robbins spela den dubbelt livstidsdömda fången Andy Dufresne. De som är bekanta med filmen vet hur det slutar för Andy.

På rymmen i 56 år

För Frank Freshwaters, 79, som satt fängslad i just det fängelset som vi ser i "Nyckeln till frihet" slutade historien lite annorlunda. Frank rymde från fängelset år 1959, och har varit på rymmen i 56 år.

Men Frank greps i Florida 2015, skriver Telegraph.

Frank dömdes för vållande till annans död efter att ha dödat en fotgängare i en trafikolycka i juli 1957. Han dömdes till villkorligt och skyddstillsyn, men efter att ha brutit mot sitt villkorliga straff så dömdes Frank till att avtjäna ett 20 års långt fängelsestraff på fängelset Ohio State Reformatory, eller Shawshank State Prison som det kallas i filmen.

Rymde efter sju månader

Precis som Tim Robbins karaktär Andy Dufresne så använde Frank all sin list för att kunna förbereda en flyktplan. Men Frank var lite snabbare än Andy Dufresne i "Nyckeln till frihet". Efter bara sju månader lyckades Frank rymma, och mycket tack vare att han lyckades charma vakter och personal på fängelset.

Under de 56 år som Frank har varit på rymmen har han använt en rad fejkade namn och bott i flera olika städer. Frank har nu hunnit bli hela 79 år och är rullstolsburen, skriver Telegraph.

Kommentera
Kopiera länk
Dela