Ett par skor från Apple är nu ute för försäljning.
Ett par skor från Apple är nu ute för försäljning. - Foto: Berit Roald/TT & Courtesy of Sotheby's

Ovanliga produkten från Apple säljs för en halv miljon – delades ut till anställda

Nyligen lades ett par sneakers tillverkade av techbolaget Apple ut för försäljning. Skorna som tillverkades under 1990-talet säljs av auktionshuset Sothebys för en hissnande summa.


De flesta förknippar nog företaget Apple med på datorer, telefoner eller andra teknikrelaterade produkter men faktum är att Apple år 1986 lanserade en kollektion med namnet "The Apple Collection". Kollektionen innefattade merch som kunde köpas via företagets reklamkalender. I kollektionen ingick muggar, nyckelringar, väskor och t-shirts, med Apples logotyp på, skriver Forbes.

Utöver kollektionen tillverkade Apple, med hjälp av leverantör, även skor. Om än i väldigt liten upplaga. Skorna som nu säljs på auktion av det amerikanska auktionshuset Sothebys delades ut till Apple-anställda under en säljkonferens på 1990-talet.

Apple-sneakers säljs för över en halv miljon

När skorna nu säljs landar prislappen på 50 000 dollar, motsvarande cirka 516 000 svenska kronor. Skorna anges vara i nyskick, förutom den från början vita sulan som med tiden har fått en något gulare nyans.

– Efter att aldrig ha nått ut till allmänheten är just detta par sneakers några av de mest obskyra som finns, skriver auktionshuset Sothebys på sin hemsida.

Läs mer: Har du en gammal Iphone hemma? Då kan du sitta på en mindre förmögenhet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!