Har du en gammal Iphone liggandes hemma?
Har du en gammal Iphone liggandes hemma? - Foto: Henrik Montgomery/TT och Fredrik Sandberg/TT

Har du en gammal Iphone hemma? Då kan du sitta på en mindre förmögenhet

Den första modellen av Apples Iphone kom först ut på marknaden under sommaren 2007. Priset låg då på cirka 6 100 kronor. Under de år som gått har värdet ökat kraftigt.


När den första varianten av Apples Iphone släpptes under år 2007 var den revolutionerande med sitt 4GB minne, välfungerande touchskärm, distinkta "hemknapp" och introduceringen av appar. Med sin Iphone förändrade Apple sättet vi använder våra telefoner på.

– Det är en Ipod, en telefon, en internetkommunikatör. En Ipod, en telefon, en…hajar ni? Det är inte tre separata produkter, utan en enda, och vi kallar den Iphone, sade Steve Jobs, Apples vd och grundare vid lanseringen av den första versionen av Iphone, skriver Macworld.

Steve jobs presenterar den första Iphonen, januari 2007. Foto: Paul Sakuma/TT

Tjänade storkovan på gammal Iphone

Det var under en auktion anordnad av det amerikanska auktionshuset LCG Auctions som en första generationens iPhone auktionerades ut med en startpris på 10 000 dollar. 28 bud senare låg slutsumman på drygt 190 000 dollar eller 1,9 miljoner svenska kronor, vilket motsvarar en ökning på över 300 procent från vad en Iphone kostade år 2007. 

Telefonen som auktionerades ut ska ha varit i fabriksnytt skick, vilket är mycket ovanligt, då de flesta äldre andra hands Iphones är väldigt slitna, skriver The Guardian.

Läs mer: 7 hemliga knep till din Iphone – som du INTE vill leva utan

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!