Den italienska staden är täckt av lera.
Den italienska staden är täckt av lera. - Foto: Sara Sonnessa/TT

Kraftigt jordskred i Italien – hela staden Bardonecchia täckt i lera

Ett jordskred har orsakat kraftiga översvämningar och täckt hela italienska staden Bardonecchia i lera och skräp. Hotellgäster var tvungna att fly översvämningen i bara pyjamas.


Under söndagskvällen inträffade ett kraftigt jordskred i dalgången Val di Susa i närheten av staden Turin. Jordskredet orsakade kraftiga översvämningar i Merdovinefloden, vilket lett till att hela staden Bardonecchia täckts av lera och skräp. Flera byggnader har förstörts i stadskärnan och stora delar av staden är utan elektricitet.

Enligt den italienska tidningen Corriere della Sera är det för tillfället omöjligt att lämna staden Bardonecchia då vägarna är avstängda.

Fick fly i bara pyjamas

Ett vittne som befann sig på ett hotell i staden berättar för tidningen Corriere della Sera hur han såg floden svämma över. Vittnet och andra hotellgäster blev ombedd av hotellets personal att fly.

– När floden svämmade över sa de till oss att omedelbart fly. Jag hade bara pyjamas på mig. Jag hann hämta min väska med dokument och mobilen i. Alla andra grejer är kvar på hotellet, berättar vittnet för Corriere della Sera.

Just nu väntar vittnet och de andra hotellgästerna på direktiv från kommunen om vad de ska göra.

Vid lunchtid på måndagen gick inga vägar i staden Bardonecchia att använda och kommunen uppmanade alla i staden att hålla sig inomhus, då ett nytt oväder väntas under måndagseftermiddagen, skriver Dagens Nyheter.

Starka bilder på sociala medier

På sociala medier finns flera bilder och videor på hur staden Bardonecchia täckts av lera. 

En person berättar på sitt Instagramkonto hur han gått över en bro bara 30 minuter innan flodvågen kommit. I dag finns det bara lite spår kvar av bron.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!