Här poserar Jimmie Åkesson i hawaiikläder.
Här poserar Jimmie Åkesson i hawaiikläder. - Foto: Rick Bowmer/TT/Instagram

Här poserar Åkesson på Hawaiifest – samtidigt som dödsbränderna härjar

En bild på Jimmie Åkesson florerar på sociala medier där han poserar i hawaiiskjorta och bastkjol tillsammans med bandmedlemmarna i Ultima Thule. Detta samtidigt som det pågått bränder där många mist sina liv.


Just nu florerar det en bild på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i hawaiiskjorta och bastkjol, vilket även Expressen rapporterat om.

I helgen lades det ut en bild på Instagram på Jimmie Åkesson tillsammans med bandmedlemmarna i Ultima Thule. Bilden är tagen i hemstaden Sölvesborg och på fotot syns killarna posera tillsammans i hawaiiskjorta och Jimmie Åkesson har även på sig en bastkjol. Bilden lades ut samtidigt som dödsantalet fortsatte att öka på Maui, efter de katastrofala bränderna.

Åkesson poserar i hawaiiskjorta och bastkjol

Bilden är publicerad samma vecka som fasansfulla skogsbränder härjade på Hawaii-ön Maui. Bränderna har beskrivits som den värsta naturkatastrofen som drabbat ögruppen. Under veckan har ön stått i lågor och åtminstone 99 personer har mist livet.

Stora delar av Maui stod i ruiner under söndagen, men trots det var inte alla bränder släckta. Flera brandmän kämpade med att släcka de bränder som fortfarande återstod på söndagseftermiddagen.

Det är i dagsläget oklart hur många personer som fortfarande saknas och hur många som inte kan kommunicera med sina anhöriga eller myndigheterna, rapporterar CNN.

Före- och efterbilder visar skogsbrändernas förödelse på Hawaii

"Början på en rolig fest"

Nyheter24 har sökt Sverigedemokraternas presschef Oskar Cavalli-Björkman för en kommentar, men Cavalli-Björkman har valt att läsa men inte svara på smset.

I ett sms till Expressen ger han följande kommentar:

– Det där ser ut att vara början på en rolig fest. Jag önskar att jag hade varit med. Oppositionen har aldrig visat sig starkare. Att kritisera motståndares semesterbilder borde göras oftare.

Nyheter24 har sökt Jimmie Åkesson för en kommentar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!