Rektor sjukskrev sig och jobbade på Systembolaget.
Rektor sjukskrev sig och jobbade på Systembolaget. - Foto: Andreas Hillergren/TT och Hasse Holmberg/TT

Rektor sjukskrev sig – satt i kassan på Systembolaget

En rektor på en skola i Borås sjukskrev sig för att jobba som kassör på Systembolaget, något som grundskoleförvaltningens chef inte visste om.
– För mig är rektorskapet en förtroendefråga som vi måste utreda, säger han till Borås Tidning.


Rektorn för Borgstenaskolan i Borås har under sin tid som sjukskriven suttit bakom kassan på Systembolaget. Kvinnan som är i 50-årsåldern hade tidigare blivit beviljad att arbeta extra som butiksbiträde så länge det nya jobbet inte inkräktade på arbetstiden på skolan. Detta var Borås Tidning först att rapportera om.

Men att hon arbetat under tiden som hon varit sjukskriven för rektorsuppdraget var nyheter för grundskoleförvaltningens chef Ulf Karlsson

Kan förlora jobbet

Karlsson är bestört och vet inte om kvinnan kan jobba kvar på Borgstenaskolan som rektor.

– För mig är rektorskapet en förtroendefråga som vi måste utreda. Jag kan inte här och nu säga om hon kan vara kvar eller inte, säger han till Borås Tidning.

Tidigare under utredning

Rektorn har tidigare varit under utredning på grund av föremål för 200 000 kronor som har försvunnit från skolan. Hon hade köpt in ett Playstation och en Kitchen-Aid till skolan, men vid en inventering gick dessa inte att återfinna. 

Samtidigt hade rektorn hävdat att vissa föremål hade gått sönder och att vissa saker helt enkelt var försvunna utan förklaring, skriver Borås Tidning.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!