Problem har uppstått på en ICA-butik i Värnamo.
Problem har uppstått på en ICA-butik i Värnamo. - Foto: Jessica Gow/TT

ICA-handlare ryter ifrån mot kunderna efter kaoset: "Bli ännu tydligare"

Ica Kvantum i Värnamo har nyligen installerat en ny returstation, från att tidigare ha haft en vanlig pantmaskin. Något som har varit uppskattat av butikens kunder. Men allt som oftast uppstår problem.


Uppgraderingen av pantsystem är något som butikens kunder har efterfrågat. Med den nya pantstationen kan ICA Kvantum Värnamos kunder panta flera burkar och flaskor samtidigt istället för som det var tidigare, en i taget. Denna nya typ av pantmaskin har börjat bli allt vanligare i landets butiker.

Oväntade problem

Trots uppgraderingen som syftar till att göra pantprocessen smidigare för kunderna, har butikspersonalen fått erfara nya problem. En del kunder har missuppfattat maskinens funktion, och slänger förutom burkar, även skräp i maskinen.

– I veckan hittade vi en madrass i maskinen, då kände vi att nu måste vi nog bli ännu tydligare med att det här är inte en återvinningscentral utan en pantmaskin, säger John Westlund, Butikschef på ICA Kvantum Värnamo till Värnamo Nyheter.

Butiken har varit i kontakt med personen som slängde madrassen. I dagsläget är det oklart om händelsen kommer leda till en polisanmälan. 

Satt upp skyltar

För att motverka och sätta stopp för slängandet av sopor i maskinen, har butikenspersonalen satt upp skyltar som förklarar pantstationens funktion, skriver Dagligvarunytt.

Läs mer: Ica-butikens nya pantmaskin – stjäl dina pantpengar

Ica
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!