Den nya pantmaskinen väcker starka reaktioner på Facebook
Den nya pantmaskinen väcker starka reaktioner på Facebook - Foto: Jurek Holzer/ SvD/Jessica Gow/TT

Ica-butikens nya pantmaskin – stjäl dina pantpengar

Det var när en Ica-butik visade upp sin nya pantmaskin på Facebook som kommentarerna haglade in, om att den stjäl kunders pantpengar. "Bara skräp man förlorar hälften", skriver en användare på butikens Facebookinlägg.


Runt om i landet finns pantmaskiner som ska ta hand om och sortera vår pant. Enligt Pantameras hemsida, pantade vi svenskar år 2021 hela 2.4 miljarder burkar.

När man pantar behöver man lägga in burkarna en i taget i maskinen för att de ska räknas och sorteras, men inte nu längre. Nu har det kommit en pantmaskin där du kan ösa ner all pant i ett stort hål, så sorterar och räknar maskinen ut allt på en gång.

En Ica-butik i Edsby visar stolt upp sin nya, snabbare, pantmaskin på sin Facebooksida. För att demonstrera den nya funktionen häller de ner en stor säck pant rakt ner i maskinen. 

Den nya pantmaskinen möter kritik

Den nya maskinen som anses vara både snabbare och smartare möter en hel del kritik under butikens inlägget. Vissa användare menar till och med att den nya pantmaskinen stjäla deras pantpengar.

På Ica-butikens Facebookinlägg kan man läsa kommentarer som:

De räknar bara hälften av flaskorna, skriven en användare. Den är dålig på att räkna har du 50 burkar så får du betalt för 45, skriver en annan.  

Bara skräp man förlorar hälften”, “Vet inte hur lurad jag känner mig av dessa maskiner - funkar inte!”, kommenterar två andra på butikens Facebookinlägg.

Ica
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!