Viaplay fick avbryta sin sändning.
Viaplay fick avbryta sin sändning. - Foto: Sylvain Plazy/AP/Christine Olsson/TT

Bojan Djordjic om beslutet att låta svenskarna spela – efter dödsskjutningen: "Gråt i halsen"

Under måndagskvällen skedde ett misstänkt terrordåd i Bryssel. Två svenskar sköts till döds precis innan EM-kvalmatchens start. Trots det pågick matchen i 45 minuter. Här kommenterar Bojan Djordjic beslutet.


Belgien och Sverige spelade under kvällen en EM-kvalmatch i Bryssel. Men matchen avbröts efter 45 minuter, då två svenskar blivit mördade precis innan avspark.

"Våra landsmän har kallblodigt blivit mördade"

Bojan Djordjic var mycket kritisk till att låta spelarna spela i ytterligare 45 minuter, innan beslutet kom att matchen skulle brytas på grund av dödsskjutningen, vilket även Aftonbladet rapporterat om. 

– Jag har gråt i halsen. Vi ska prata om ett spel … Jag älskar det här spelet, det här livet, det betyder allt och så pass mycket mer. Men två av våra landsmän har kallblodigt blivit mördade på Bryssels gator och vi ska spela i 45 minuter till … sa Bojan Djordjic i halvtid innan man beslutat att matchen skulle avbrytas, skriver Aftonbladet.

Viaplay fick avbryta sin sändning och evakuera området

Efter en stund beslutade man att matchen skulle avbrytas i halvtid, men att svenskar ska stanna kvar på arenan, eftersom den anses vara en säker plats.

– Det är ett mörker. Det är inte bara vårt samhälle. Allt har blivit tappat. Det är gråt i halsen. Det är gråt i halsen för mänskliga värden som måste prioriteras, säger Bojan Djordjic i Viaplay och fortsätter:

– Fy fan vilken rutten värld vi lever i. Det är en rutten, hemsk värld med människor som inte förtjänar att leva på den här planeten. Jag lider med de anhöriga. Ta hand om er där ute. Hat föder hat och hat måste bort.

Viaplay fick avbryta sin sändning abrupt och evakuera området, efter beskedet om att matchen skulle brytas, skriver Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!