Nu kommer mer snö.
Nu kommer mer snö. - Foto: Suvad Mrkonjic/Anders Wiklund/TT

Ny varning för snöoväder – här kan det komma 10 centimeter

SMHI har utfärdat en ny snövarning i delar av landet. Som mest kan det komma 10 centimeter snö.


Under tisdagen drog ett rejält snöoväder in över Sverige, som ställde till stora problem i Götaland och Svealand. Nära 14 000 hushåll var utan ström i Götaland och östra Svealand, och snön orsakade köer och olyckor i trafiken. 

Under torsdagen utfärdade SMHI ännu en gul varning för snöfall i delar av nordvästra Götaland som gällde fram till torsdagkväll. 

Räddningschef: E4 öppnad – men stanna hemma

Gul varning för snö

Den som trodde att det skulle vända nu, hade fel. För under fredagen har SMHI utfärdat en gul varning för snö i nordöstra Svealand. Varningen ligger kvar under förmiddagen.

Totalt väntas det komma 5 till lokalt 10 centimeter snö. Under förmiddagen mattas snöfallet av och kan i de södra delarna övergå i regn.

Trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök och det är risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

– Det är ett område med snöfall som kommer ligga kvar fram till förmiddagen och sen börja dra bort österut. Det ser ut att var ganska immigt och kan påverka morgontrafiken i framförallt Uppland, säger Viktor Bergman, meteorolog på SMHI till Nyheter24. 

15 saker du alltid ska ha i bilen på vintern

20 grader i helgen

Men sedan vänder det. Varmare luft drar in över hela landet och allra längst i syd kan temperaturen till och med nå 20 grader.

Här kan du läsa om var det blir 20 grader varmt i helgen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!