Det är svårt att bli mer inne än vad Barack Obama varit den här veckan.
1 av 6
Det är svårt att bli mer inne än vad Barack Obama varit den här veckan.
Riksdagsledamoten Anna Steele (FP) matar bergsgetter i Provence.
2 av 6
Riksdagsledamoten Anna Steele (FP) matar bergsgetter i Provence. - Foto: Henrik Lundin
Skål, prinsen.
3 av 6
Skål, prinsen. - Foto: Stella Pictures
Juholt kräver att Reinfeldt tar ansvar.
4 av 6
Juholt kräver att Reinfeldt tar ansvar.
"Terroråklagaren" Agnetha Hilding Qvarnström går en ny match med samma tunna bevisning.
5 av 6
"Terroråklagaren" Agnetha Hilding Qvarnström går en ny match med samma tunna bevisning. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Fredrik Reinfeldt kommer inte att göra en Obama.
6 av 6
Fredrik Reinfeldt kommer inte att göra en Obama. - Foto: U.S Gov / SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 35: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 35:

INNE

1. Barack Obama

Han skapar en "Ask me anything"-tråd på Reddit. Jag upprepar: Han skapar en "Ask me anything"-tråd på Reddit. Sedan avslutar den amerikanske presidenten veckan genom att på ett så fantastiskt träffsäkert sätt äga svamlige Clint Eastwood. Valet närmar sig.

2. Riksdagsledamöterna

Med en öppenhet av sällan skådat slag i svensk politik har över 100 riksdagsledamöter berättat om sina upptåg under sommaren. Ohlys torp, Steeles resa i Provence och Henrikssons bestigning av Kebnekaise - tack för att ni delade med er. Ni som inte svarade på enkäten kanske bör hålla utkik på utelistan framöver.

3. Internet

Den här veckan har nätet givit oss träffsäkra Säpo-hån, memer på Obamas Reddit-utfrågning och Clint Eastwoods republikanska tal. Samtidigt har 4chan-användarna skickat Taylor Swift till en konsert - för döva. Internet, you funny.

4. Prins Harry

Det händer knappast ofta att någon lyckas behålla en plats på den här listan. Men den gode Harry har gjort sig förtjänt av det. Samtidigt som soldater strippar i hans ära har nya uppgifter läckt ut om den galna festnatten i Las Vegas. Snart kanske han blir ett stående inslag här.

5. Håkan Juholt

En moderat tjänsteman gör bort sig på sociala medier och stängs av. Vem som rycker ut och uppmanar Fredrik Reinfeldt att agera och ta avstånd i stället för att vara tyst? Håkan Juholt. Man måste beundra hans vilja att fortsätta vara i rampljuset. Sluta aldrig, Håkan.

UTE

1. Agnetha Hilding Qvarnström

Just nu prövas det så kallade Vilksmålet i hovrätten efter "terroråklagarens" misslyckande i tingsrätten. Med hjälp av andras hot mot Lars Vilks, att de misstänkta hängt på konstnärens blogg och att de lyssnat på "hymner" försöker hon nu få dem fällda i hovrätten. Och blir antagligen avklädd av domarna igen.

2. Fredrik Reinfeldt

Statsministern har till skillnad från flera kollegor inget twitterkonto, där hänger ju bara "betalda s-twittrare"  (enligt M-staben i samband med att Kent Persson trampat i klaveret). Nu står det också klart att han inte kommer att ta efter Barack Obamas forumknep. När det kommer till internet och sociala medier är Sveriges högst uppsatta politiker tyvärr en av de sämsta.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!