Blir det regn och rusk för dig i midsommar?
1 av 2
Vädret inför midsommar kommer inte vara det bästa. - Foto: TT/google/Emojipedia
Gillar du inte regn ska du inte fira midsommar i Östersund
2 av 2
Bor du där emot Östersund så är blir du tyvärr nog drabbad av regnet. - Foto: TT

Kolla om det kommer regna på midsommar där du bor

Midsommar närmar sig med stormsteg. Se om du får fint väder där du bor eller där du ska fira.


Midsommar är ju lite känt för att ha ruskigt och ruggit väder. Men i år kanske du har tur om du bor på rätt ställe i Sverige. Enligt SMHI kommer vädret faktiskt vara bra i vissa delar av landet medan det är värre i andra. 

Så här blir det mitt på dagen: 

Mitt på dagen ser det ljust ut för Stockholm med 18 plusgrader, Gävle också med 18 grader plus och Umeå med över tio plusgrader. Det blir dessvärre molnigt. Malmö och Göteborg får dessvärre regn på morgonen. Även södra Norrland kan få regn får regn. 

Kort sagt kan man säga att temperaturen kommer ligga strax under 20 grader i den södra halvan av landet, och runt 15 i den norra halvan. Du som befinner dig på norra norrlandskusten kanske till och med får se solen titta fram!


Bildkälla: TT

Kvällen blir värre

Så hur blir det på kvällen då? Det ju det vi egentligen vill veta. De städer som tyvärr kommer få regn på kvällen vid nio är Visby, Malmö, Göteborg, Stockholm och Norrköping. Faktum är att hela södra Sverige kan räkna med regn lagom till att grillen ska tändas. 

Om du vill ha lite göttig sol ska du åka långt norrut, men där kommer det tyvärr inte bli speciellt varmt, drygt tio plusgrader. 

Bor du inte i de städerna där det ska regna så kan du nog dansa runt stången enda in på småtimmarna. Även om det fortfarande kan vara lite kyligt. 

Se sommarens konstigaste solbrännor

Läs också om vilken dag som du har störst chans att ragga på

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du få fint väder?
Tack för din röst!