Kärlek på midsommar
1 av 5
Skynda fynda! I övermorgon kan det vara för sent! - Foto: TT BILD / montage
Kärlek vid midsommar
2 av 5
Såhär härligt skulle du kunna få ha det redan imorgon om du är lagd åt det hållet. - Foto: TT BILD
Rätt tid att dejta
3 av 5
Statistik visar exakt vilka dagar och tider som är bäst för att använda dejtingappar. - Foto: TT BILD
Kärlek i luften
4 av 5
Lite rivigt skäggstubb, snart i ett ansikte nära dig? - Foto: TT
Kärlek
5 av 5
Sommarhångel, finns det något bättre? - Foto: tt bild

Runt midsommar har du störst chans att hitta din partner

Nu kan du få stenkoll på exakt rätt dag och tidpunkt för en härlig sommarromans, göttigt hångel eller livslång kärlek.


Var det tunt med hångel på midsommar? Känner du dig lite sugen på en romans lagom till semestern?

Grattis, då är det faktiskt helt rätt läge att slå till! Faktum är att just den 28:e juni är årets allra viktigaste dejtingdag, så nu börjar det brinna i knutarna.

Enligt statistik har det visat sig att just morgondagen ska vara den ultimata dagen för dig som är redo att kasta dig ut i haffdjungeln.

Dejtingappen Happn har analyserat anonym statistik från sina svenska användare och kommit fram till att helger är den allra bästa tidpunkten för att flirta loss.

Men det är faktiskt inte på fredagar eller lördagar som gäller, som en kanske kan tro baserat på slitna klassikern kvart-i-tre-ragget. Nej, bäst framgång har en faktiskt på söndagar, när vi kanske ligger och känner oss lite ensamma och kelsjuka i soffan framför ännu en repris av Vänner. Den allra sämsta dagen att leta hookups på är på torsdagar.

Störst aktivitet på kvällen

Om du har ett riktigt tajt schema och vill naila den ultimata tiden för ditt nätdejtande, så visar statistiken tydligt att det är på kvällen som aktiviteten är störst, med en peak runt klockan 19.

– Det är nog ingen slump att midsommar ligger bara några dagar före den dag då flest onlinedejtar. För många har semestern precis börjat och att inleda den med en spännande dejt verkar onekligen populärt. Onlinedejting handlar om att mötas i verkligheten och slutet på juni är en utmärkt tidpunkt för just det, säger Marie Cosnard, presstalesperson på Happn.

Så passa på nu att uppdatera garderoben, kamma skägget och slipa ditt selfiegame. I morgon gäller det!

För att ha ännu bättre odds på din sida så rekommenderar vi att du tar en titt på den här listan över de bästa och sämsta svenska dejtingstäderna. Och om det är så att du är en person med väldigt specifika preferenser, så kan vi tipsa om att det exempelvis finns en dejtingapp för baconälskare. Hur fett?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du sugen på en sommarflirt?
Tack för din röst!