Vodkaballonger är nya festtrenden bland ungdomar.
Vodkaballonger är nya festtrenden bland ungdomar. - Foto: Shutterstock.

Experter varnar för nya partytrenden: Ballonger med vodka

Det brittiska klubblivet har fått en ny stor trend, nämligen vodkaångor från ballonger. Nu varnar experter för fenomenet då alkoholen kickar in direkt i kroppen.


För samma pris som en stor stark, cirka 60 kronor, så kan partygalna ungdomar i Storbritannien köpa ballonger som innehåller vodkaångor.

Alcohol MIST har vuxit fram till en stor trend i landet, eftersom alkoholen tar sig förbi kroppens metabolism och kommer ut i blodet direkt. En snabb fylla helt enkelt och enligt thedrinksbusiness.com så bibehåller man ruset i 20 minuter.

Experterna varnar för nya trenden

Nu varnar dock brittiska alkoholforskare och hälsoexperter för fenomenet.

– Alkohol som dras in i lungorna går direkt ut i blodomloppet, så du kan bli väldigt berusad extremt fort. Det är förenat med alla tänkbara risker, till exempel alkoholförgiftning, säger Andrew Misell på välgörenhetsorganisationen Alcohol Change till The Sun.

Företaget som tillverkar vodkaballongerna, Vapshots, anser däremot att det saknas bevis för att det ska vara skadligt för kroppen. Själva anser de att affärsidén som nytänkande och menar på att det är ett tryggare sätt att konsumera alkohol.

Jämförs med lustgas

Vodkaballongerna jämförs med lustgas av brittiska medier, något som har varit oerhört poppis i Sverige. Läkare har dock varnat för det också då ett missbruk av gasen kan vara livshotande, vilket Nyheter24 skrev om här.

Kommer vi få se vodkaballongerna i Sverige snart?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du testat vodkaballonger?
Tack för din röst!