man-droger
Hur lyckades "The Serpent" komma undan polisen egentligen? - Foto: Netflix

Här är riktiga The Serpent – och morden han är anklagad för

Netflix’s nya true crime serie “The Serpent” är baserad på den fransk-vietnamesiska mördaren Charles Sobhrajs, vars kallblodiga mord tog plats i backpackernas paradis på 70-talet.


I Netflix’s miniserie möter vi en manipulativ och läskigt charmerande Alain Gautier. Men Alain är bara ett av de namn som seriemördaren är känd under – hans sanna identitet är Charles Sobhrajs. 

“Bikinimördaren” – början på en kriminell karriär

Charles Sobhrajs påbörjade sin kriminella karriär i Frankrike och hamnade i fängelse för bedrägeri redan 1963, skriver BBC History. Väl utsläppt ur fängelset reste han till Asien och poserade som en juvelerare och knarkhandlare. 

Bedrägerierna var ett framgångsrecept för Charles, som började lura västerländska turister på pengar i bland annat Bangkok. Med sin manipulativa charm skapade Charles sig ett brett nätverk, och tillsammans med en ung indier, Ayay Chowdhury, begick han sina två första mord. 

Morden gav honom öknamnet “Bikinimörden”, då hans två kvinnliga offer hittades döda i den thailändska Golfen – endast klädda i bikinis. 

Mordvägen – “The Hippie Trail” 

Efter några år träffade Charles sin nya följeslagare och kärleksintresse, Marie-Andrée Leclerc. Hon skulle komma att bli en viktig detalj för Bikinimördarens nästa offer. Tillsammans fortsatte de att råna, droga och mörda västerländska turister som reste mellan olika länder i Asien. 

Den ökända sträckan kallas “The Hippie Trail” och gick mellan Thailand, Indien och Nepal. “The Serpent” blev känd för den thailändska polisen 1976, men med risk för att förstöra Asiens rykte som turistmål – fick mördaren gå fri. 

Så många offer känner vi till

Den manipulativa seriemördaren lyckades fly ett flertal gånger med hjälp av falsk identitet och stulna pass från de västerländska turisterna. Seriemördaren antas ha mördat 12 personer under sin räd i Asien, men vissa menar att 24 människor blivit offer för “The Serpent”.

Var är “The Serpent” idag?

Trots att “The Serpent” blev efterlyst redan på 70-talet lyckades han gå fri genom att hålla sig på resande fot. Efter en tid i Paris bestämde han dock sig för att åka till Nepal 2003. Där blev han igenkänd och prövad för sina mord på turisterna som mött hans öde i Thailand. Han blev dömd till livstid och sitter än i dag i fängelse. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!