Den 27-årige mannen misstänks för mordet på sin exsambo.
Den 27-årige mannen misstänks för mordet på sin exsambo. - Foto: Polisen

27-åring misstänks för mord på exsambon: "Sa en massa skit"

En 27-årig man har åtalats misstänkt för att ha attackerat och dödat sin tidigare sambo med ett besinningslöst våld i hennes bostad. Händelseförloppet, där mannen försökt dränka kvinnan i toaletten och sedan knivhuggit henne till döds, beskrivs av åklagaren som "utdraget".


Det var den 17 september förra året som boende i ett flerfamiljshus i Kristianstad kontaktade hyresvärden efter att det börjat läcka in vatten i deras bostad.

Hyresvärden tog sig in i lägenheten där vattenläckan förmodades ha uppstått och fann då lägenhetsägaren, en 30-årig kvinna, naken och död i badrummet, enligt förundersökningsprotokollet som Nyheter24 tagit del av.

Åklagaren om mordet: "Svårt lidande"

Kort därpå kunde polisen gripa kvinnans tidigare sambo, en 27-årig man, som nu åtalas misstänkt för mordet som av åklagaren beskrivs som "särskilt hänsynslöst". 

Utöver att först ha slagit och sparkat kvinnan i hennes ansikte och mot hennes huvud och kropp ska han ha tagit strypgrepp på henne.

Foto: Johan Nilsson/TT

"Därefter har NN orsakat stopp i toalettstolen, fyllt den med vatten genom flera spolningar och försökt dränka henne i den vattenfyllda toalettstolen genom att tvinga ner hennes huvud under vattenytan och därefter stå och hoppa/stampa på hennes huvud, nacke och rygg", står i stämningsansökan som Nyheter24 tagit del av.

I samband med detta ska en vattenledning ha knäckts och mannen ifråga ska då, enligt åtalet, ha hämtat en kniv och huggit kvinnan i halsen upprepade gånger, vilket ledde till att hon slutligen dog av blodförlust.

Åklagaren i ärendet, Johan Eriksson, menar att det utdragna förloppet inneburit "svårt lidande" för kvinnan och att hon sannolikt haft "stark dödsångest innan hon avled". 

Misstänkte 27-åringen: "En demon"

Motivet bakom mordet är ännu okänt, men i polisförhör uppger mannen att han hört röster som "sa en massa skit". På förhörsledarens fråga om vad rösterna sa utvecklar mannen:

– Att jag ska slå henne. Hon är djävulen. Hon är en demon, satan och allt möjligt. Slå henne och håll på.

Mannen förnekar dock att han haft för avsikt att döda kvinnan.

– I det stora hela vidgår han omständigheterna men han förnekar mord. Han har inte haft uppsåt att beröva målsägande livet, säger hans advokat Jonna Håkansson till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!