Google maps, Göteborg
Google maps, Göteborg

Polisen i Göteborg rapporterar om uppdatering

"Gällande mordförsöket i Lunden mot polisen.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västra Götaland rapporterar detta:

Klockan 04.33 sköts flera skott mot en lägenhet i Lunden. Det visade sig att lägenheten tillhör en polis som  jobbar på ingripandeverksamheten i Nordost. Polisen, som bor ensam, var på jobbet men togs omedelbart ur tjänst. Hon har tagits om hand enligt rutiner kring krisstöd och även säkerhetsenheten är inkopplad för att bedöma vad som behöver göras kring hennes säkerhet. Hon har även hörts för att vi ska kunna komma vidare i utredningsdelen.

 

Vad görs nu?

En särskild händelse inleddes 05.21 med Dan Windt som kommenderingschef. Brottsrubriceringen är försök till mord. Dan Windt är mycket tydlig med att både jakten på gärningspersonen eller gärningspersonerna och utredningsdelen får tillgång till alla de förmågor de behöver för att lyckas identifiera och gripa gärningspersonen. Utredningen ska bedrivas som vilken utredning som helst, men det är samtidigt ett angrepp på polisen vilket gör att vi dessutom behöver ta hand om varandra inom myndigheten och stötta varandra, inte minst i Nordost. Krisstöd är aktiverat i Nordost och finns tillgängligt även för andra som kan ha behov av det. Sedan i morse pågår dörrknackning i området runt kvinnans lägenhet och trygghetsskapande åtgärder planeras att sättas in.

 

Regionpolischefen Klas Johansson och polisområdeschefen Emelie Kullmyr uttrycker båda att det är oacceptabelt att polisanställda utsätts för brott i alla former och att mordförsöket i morse är ytterst allvarligt.

Läs mer här.

Info om Uppdatering brott

Göteborg ligger topp 2 i Sverige i år vad gäller uppdatering.

Staden med mest antal uppdatering hittills i år är Umeå, följt av Göteborg och Sundsvall.

Kort fakta om Göteborg

Göteborg har 607882 invånare och ligger i Västra Götaland. Göteborg är Sveriges näst största tätort, efter Stockholm, och Nordens femte största.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!