Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild.

Tonåring misshandlad och rånad på motorväg – tre ungdomar omhändertagna

"Stöld/rån i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Östergötland rapporterar detta:

16:50 Polisen larmades till E4 Bråvalla. En person stod på vägen och önskade hjälp, en bilist stannade och kontrollerade vad som hänt.  Det visade sig vara en tonårig man som nyligen misshandlats av tre maskerade personer med tillhyggen. Gärningsmännen hade också tagit tillhörigheter från målsägaren.
Flera patruller skickades till platsen och kunde lokalisera tre misstänkta personer som också greps. Det rör sig om två pojkar i ”mellantonåren” samt en flicka i nedre tonåren. Den senare är inte gripen längre, hon blev istället omhändertagen för att tids nog överlämnas till vårdnadshavare.
Polisen letade vidare efter själva brottsplatsen för att söka spår och stöldgods.
Målsäganden fördes med ambulans till sjukhus för vård.
Polisen utreder nu vad som inträffat genom förhör och analyser av gjorda fynd. När detta är klart kommer rättsläget att klarna.

Läs mer här.

Info om Stöld brott

Antalet anmälningar av Stöld har ökat i Sverige med 13% mellan 2013-2021 *. Norrköping ligger topp 4 i Sverige i år vad gäller stöld.

Staden med mest antal stölder hittills i år är Sundsvall, följt av Stockholm och Luleå.

Kort fakta om Norrköping

Norrköping är en ort i Östergötland, med 98088 invånare. Norrköping ligger längst in i Bråviken på bägge sidor om Motala ström som rinner genom staden.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!