1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Kanada redo för oviss final

I kväll smäller det. Kanada tar sig an USA inför sin egen hemmapublik. Lita på att kanadensarna är redo.- Vi ska spela vårt livs match, säger Jonathan Toews.


När pucken släpps i Canada Hockey Place klockan 21.15 i kväll svensk tid startar ett 60 minuters långt krig mellan två grannationer, vilka kommer att kriga för en plats i historieböckerna.

Det är Kanda mot USA. Även om Ryssland är utslaget, går det inte att bortse från att det här trots allt är något av en drömfinal. Och det är en oviss sådan.

Kanada åkte på spö mot amerikanerna i gruppspelet och är defintivt ute efter storartad revansch. Enligt supertalangen Jonathan Toews är hemmanationen redo att slå knockout på USA.

- Vi ska spela vårt livs match. Det finns ingen anledningen att bli mentalt galen och tänka för mycket under matchen. Jag kommer att vara redo när pucken släpps, säger Toews enligt Bangkokpost.

För det amerikanska laget är finalen en chans att bli ihågkomna; det talas om ett nytt miracle on ice. Robyn Regehr, som deltog i Turin-OS för Kanada, berättar att man inte vill vara med om en ny dramatisk seger för USA.

- Om amerikanerna vinner kommer de förmodligen att göra en ny film så det ska vi se till att det inte händer, säger han.

Succéforwarden Brenden Morrow inser också han att seger mot USA är ett måste.

- Det är en enda match om guldet och vi är skyldiga det här laget (Kanada) att åstadkomma något speciellt eftersom de (USA) besegrade oss i gruppspelet...de har antagligen någonting emot oss efter finalen 2002, säger Morrow.

Den som kanske är mest redo av alla är en person som inte kommer att stå på isen i kväll. Kanadas förbundskapten Mike Babcock vet vad som krävs för att vinna de allra tyngsta titlarna.

2008 coachade han Detriot Red Wings till Stanley Cup-seger, och Babcock inser vilken betydelse en OS-final bär med sig.

- Det är en speciell, mycket speciell händelse, säger Babock och fortsätter:

- Det jag vet är att lag som jag har tränat och som vunnit mästerskap, kommer att leva kvar för alltid. Nu har vi tidernas chans och vi vill göra det bästa av den.

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!