Hülia och Djéneba på Lidl i Akalla satte stopp får spårtjuven.
Hülia och Djéneba på Lidl i Akalla satte stopp får spårtjuven. - Foto: Foto: Efterlyst. Obs montage.

De avslöjade spårtjuven

Han var Sveriges mest jagande man i två dagar. Men till slut avslöjades spårtjuven av Hülia och Djéneba på Lidl i Akalla. – Det är killen vi har i butiken varenda dag, säger Hülia i kvällens Efterlyst.


Kunde gripas efter Efterlysts inslag

Efterlysts inslag om mannen som stal från Johnny, 38, och lämnade honom på t-banespåret har blivit känt över hela världen. Efter programmet kände två Lidlanställda igen spårtjuven och kontaktade polis. Se hela inslaget i TV3:s Efterlyst i kväll klockan 21.00.

Nyheter24:s Erik Carlsson har skrivit en krönika om spårtjuven och vilket straff han kan få.
Läs krönikan här . 

AKALLA. Samtidigt som bilden på den 28-årige spårtjuven fanns på löpsedlar världen över pågick en diskussion mellan de anställda i en Lidlbutik i Akalla.

– Vi tänkte hela dagen med kollegorna, satt och spekulerade, vi kollade Efterlyst igen och igen, vi ville vara så säkra. För vi var säkra men vi ville vara hundra procent, det är han, det var han, säger Hülia, som arbetar på Lidl, i kvällens Efterlyst. 

"De tog honom direkt"

Mannen på löpsedlarna var en av Lidls stamkunder och när han under fredagskvällen klev in i affären lyfte Hülia och Djéneba luren och ringde polisen.

– Det tog inte ens fem minuter och han var borta. De tog honom direkt, säger Hülia.

Efter tipset kunde mannen gripas i en närliggande lägenhet. Han har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för två fall av grov stöld och har erkänt gärningarna. 

"Han såg misstänksam ut"

Kvinnorna beskriver 28-åringen som en kund som betedde sig misstänksamt och som personalen därför höll ett extra öga på.

– Så som jag kände igenom honom var mest när jag har suttit i kassan eller sett honom på golvet och tänkt på hur han kollar på folk som jobbar i kassan, tjejerna som sitter där, säger Djéneba.

– Han hälsar aldrig på oss, aldrig, fyller Hülia i.

Kvällens Efterlyst sänds i kväll klockan 21.00 i TV3.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.