Den 24-årige mannen misstänks ha gömt den nioåriga flickan i en källare.
1 av 13
Den 24-årige mannen misstänks ha gömt den nioåriga flickan i en källare.
Flickan lämnade sitt hem (gul markör) på torsdagsmorgonen för att gå till skolan (nedre markör). Men något hände och hon hittades sent på natten vid den mittersta markören.
2 av 13
Flickan lämnade sitt hem (gul markör) på torsdagsmorgonen för att gå till skolan (nedre markör). Men något hände och hon hittades sent på natten vid den mittersta markören. - Foto: FAKSIMIL FRÅN ENIRO.SE
Hundratals människor från organisationen Missing People deltog i sökandet.
3 av 13
Hundratals människor från organisationen Missing People deltog i sökandet. - Foto: SCANPIX SWEDEN
4 av 13
- Foto: SCANPIX SWEDEN
5 av 13
- Foto: SCANPIX SWEDEN
6 av 13
- Foto: SCANPIX SWEDEN
7 av 13
- Foto: SCANPIX SWEDEN
8 av 13
- Foto: SCANPIX SWEDEN
9 av 13
- Foto: SCANPIX SWEDEN
10 av 13
- Foto: SCANPIX SWEDEN
11 av 13
- Foto: SCANPIX SWEDEN
12 av 13
- Foto: SCANPIX SWEDEN
13 av 13
- Foto: SCANPIX SWEDEN

Mannen erkände kidnappningen av nioåriga Anna

Den 24-årige mannen har nu erkänt kidnappningen av nioåriga Anna: "Det innefattar ett erkännande. Men jag vill inte gå in på detaljer".


Händelseförloppet

7.50. Anna lämnar hemmet och går mot Sårsskolan. På vägen cyklar hennes storasyster förbi henne.

08.00. Skolan börjar. Lektioner fram till 10.40. Men ingen märker att Anna saknas.

11.00. Anna skulle ha åkt buss med sina klasskamrater till gymnastiklektionen som ligger i lokaler längre bort.

14.20. Skoldagen slutar.

16.00. Annas pappa ringer polisen och anmäler henne försvunnen.

17.10 Jourhavande polischef omrubricerar händelsen till en så ­kallad särskild händelse, vilket betyder att alla polisens resurser är tillgängliga i sökandet.

17.30 Missing people kontaktas av Annas föräldrar.

19.00 Skallgång inleds.

02.50 Anna hittas på Skårsgatan, bara några hundra meter från skolan. En 24-årig man försöker dölja henne under stora kläder.

GÖTEBORG. På torsdagsmorgonen försvann nioåriga Anna när hon var på väg till skolan i Skår i Göteborg. Vid tretiden natten mot fredagen hittades hon på Skårgatan hand i hand med en 24-årig man som nu har erkänt kidnappningen. 24-åringens advokat uppger att han ångrar sig:

– Han erkänner att han har med hennes undanhållande att göra. I förhör har han berättat hur det har gått till. Det innefattar ett erkännande. Men jag vill inte gå in på detaljer, berättar Claes Östlund enligt Aftonbladet.

Mannen är sedan tidigare dömd för att ha stulit en dator från en skola samt ett mindre bedrägeri. Han har vuxit upp i området och gillar både Skårsskolan och Skårsgatan på Facebook. Flera av hans vänner beskriver den gripne som "barnslig och naiv", men ingen av de Nyheter24 pratat med kan tänka sig att han kidnappat flickan.

– Inte på tusen år. Han kan vara lite dum i huvudet och göra galna saker, men han är inte farlig, säger en vän till Nyheter24.

"Jag har inte gjort något"

Enligt vittnen hade 24-åringen försökt dölja flickan under flera lager av herrkläder. Hon hade en stor jacka på sig, ansiktet täckt av en huva och jeans utanpå sina vanliga byxor. När personer från Missing People gick fram till mannen sa han att barnet var en pojke och att de lämnat smörgåsar till skallgångskedjan.

Men personerna från frivilligorganisationen blev misstänksamma och drog av barnet luvan. 

– Jag har inte gjort något, sa mannen innan han togs in till polisstationen.

Efter förhör anhölls mannen misstänkt för att ha kidnappat Anna. Polisen misstänker att han gömt henne i sina föräldrars källare under torsdagen. Enligt sin egen hemsida är hans stora intressen teve- och datorspel. Åklagaren kommer troligtvis att häkta mannen under helgen. 

Advokaten vill inte kommentera 24-årigens relation till Anna. Han vill inte heller gå in på detalj hur kidnappningen har gått till, uppger Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.