Nyheter24 listar.
Nyheter24 listar.

Här är årets tio mest korkade brottslingar

Twerkande tjuvar, fickringande tjuvar och onanerande tjuvar. Brottslingarna 2013 har varit både många och, tja, dumma. Nyheter24 har därför listat årets tio dummaste och konstigaste brottslingar.


2012 års mest korkade brottslingar

Här kan kan du läsa om förra årets dummaste brottslingar.

10. Google-rånarna

Om man ska råna en bank så bör man förbereda sig lite. Planera en aning. Sarah McLoud, hennes pojkvän Robert Owens och Daniel Murphy förberedde sig genom att googla "vad händer om man rånar en bank". Det skulle de inte ha gjort. De åkte nämligen fast direkt.

9. Twerk-tjuven

Den här kvinnan åkte inte dit direkt och det är inte på det sättet som hon är korkad. Det korkade är att hon värmde upp för sitt inbrott genom att twerka. I en timme.

8. Tjuven som gick på en blåsning

På nyår stals hans iPhone. Men bara några dagar senare hade Nadav Nirenberg fått tillbaka den - genom att flirta med tjuven på en dejtingsajt.

7. Vapentjuven som lämnade efter sig spår av mynt

Inbrottstjuvar brukar försöka vara noga med att inte lämna efter sig spår. Den här killen gjorde precis tvärtom. Michael Sherman lämnade nämligen efter sig ett spår av stulna mynt.

6. Onani-helikopter-salladstjuven

Det här är en lite komplicerad historia. 23-årige Jason Vickery bröt sig in i ett hus för att onanera. Men i stället började han leka med en radiostyrd helikopter. Sen åt han en sallad. Sen åkte han fast.

5. Yolo-instagrammarna

Troy Maye, 44, och Tiwanna Tenise Thomason, 39, valde fel tillfälle att ta en bild och instagramma sin mat. Vid restaurangen YOLO – vilket står för You Only Live Once – hade Maye berättat för en man att han hade närmare 700 000 stulna identiteter att sälja. Med hjälp av en Instagrambild från tillfället kunde de sen gripas.

4. Korkad snattare i Kristianstad

Personalen på Biltema att två män lämnade butiken med två dunkar motorolja till ett sammanlagt värde av 800 kronor. Även om männen kom undan kunde åtminstone en av dem identifieras efteråt.

Anledningen?

En av männen bad personalen att ropa ut och efterlysa hans kompanjon – vid namn – via högtalarsystemet.

3. Drive-through-tjuven

Tagen på bar gärning. En McDonalds-anställd kvinna tyckte sig känna igen bilen som körde in för att beställa lite glass. Det visade sig att bilen, som hade bilvit stulen några timmar tidigare, tillhörde kvinnan själv.

Så hon fejkade att glassmaskinen var trasig och fick tjuven att vänta till polisen kom och gjorde ett ingripande.

2. Fickringar-tjuvarna  

Nathan Teklemariam och Carson Rinehart, båda 20 år gamla gjorde inbrott i en bil. Samtidigt som en av dem fickringde till larmcentralen vilket gjorde att polisen kunde lyssna på deras inbrott live. Båda greps.

1. Tjuven som lämnade ett ostbågespår

En man i South Carolina trodde att han kunde komma undan med ett inbrott. Men han skulle ha tänkt på att kolla påsen med ostbågar under flykten. Nu lämnade han istället efter sig ett tydligt spår – av just ostbågar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

Handelsbankens vinst minskar något

Handelsbanken, en av de största aktörerna på den svenska bolånemarknaden, redovisar en rörelsevinst på 8,3 miljarder kronor för första kvartalet 2024.

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.