1 av 3
2 av 3
3 av 3

Polisen tog stryptag – 43-årige Eric dog

43-årige Eric Garner dog sedan poliser använt övervåld och tagit strypgrepp om honom. – De plågade och plågade honom tills han dog, säger hans fru Esaw Garner.


Se gripande videon

Charles från Göteborg hade en dålig relation till sin pappa, så han bestämde sig för att skriva ett brev. Se den rörande videon.

NEW YORK. "Jag kan inte andas, jag kan inte andas" skrek 43-årige Eric Garner. Men det hjälpte inte. Poliserna vägrade släppa stryptaget om sexbarnsfadern med astma. Ett par minuter senare låg han livlös på marken. 

Händelsen, som dokumenterades med mobiltelefoner av chockerade åskådare, har väckt stor uppmärksamhet på grund av det uppenbara övervåld poliserna använde sig av till följd av att Eric vägrade sätta på sig handbojor. 

Skyller ifrån sig

Polisen sade efter incidenten att Garner placerats i häkte där han dog efter hjärtstillestånd, något som av videoklippet från händelsen talar emot. 

– De skyddar varandra. De plågade och plågade honom – enda tills han dog, säger Erics fru, Esaw Garner till Daily News. 

Hon hade inte fått någon information av vad som hänt. I stället fick hon bara åka till sjukhuset för att identifiera sin döde man. 

– Jag såg honom med sina uppspärrade ögon och sa "älskling, lämna mig inte, jag behöver dig". Men han var redan borta, säger hon och fortsätter: 

– När jag kysste min man i morse trodde jag inte att det skulle vara för sista gången. 

Godhjärtad man

Eric Garner lämnar sex barn, en fru, två barnbarn och mängder av vänner efter sig. Många påtalade efter händelsen att 43-åringen var en godhjärtat man. Vännen Douglas, som känt Garner i fyra år, tvingades bevittna händelsen. 

– Han var en stor människa, en stor mysbjörn. Jag kan inte förstå vad jag såg, sådär arresterar man inte en människa, säger Douglas till Daily News. 

Se händelsen i videoklippet nedan. Varning för starka bilder. 


/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgång väntas på börsen

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars vinst ökade rejält. Omsättningen gick dock ned. Var femte bil från Volvo är nu en elbil.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.