Netflix ändrar reglerna för kontodelning.
Netflix ändrar reglerna för kontodelning. - Foto: Pexels

Netflix-ändringen får kunderna att se rött: "Förstör för alla"

Att dela konto på Netflix med personer utanför sitt hushåll kommer bli besvärligare framöver. Men de nya reglerna har inte tagits väl emot av streamingjättens kunder – och vissa hotar till och med att säga upp sina abonnemang.


Att dela Netflix-konto med nära och kära har varit både bekvämt och ekonomiskt fördelaktigt. 

Men tidigare i veckan stod det klart att det är slutsnyltat hos streamingjätten, som nu inför nya regler för just kontodelning, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Nya reglerna för att dela konto på Netflix

Mer specifikt kommer kunderna, enligt TV4, att behöva logga in på sitt "primära nätverk" en gång varje månad. Användare som nyttjar kontot från andra nätverk kommer att blockeras, med uppmaningen att skaffa ett nytt, eget, konto.

Netflix har själva varit förtegna kring de nya reglerna, och på företagets Hjälp-sida står det fortsatt att man inte kommer debiteras automatiskt om man delar konto med någon utanför hushållet. Enligt Di, som hänvisar till Fast Company, planerar dock Netflix att införa möjligheten att addera personer utanför hushållet mot en extra avgift.

Här kan du läsa om de hemliga Netflix-koderna du inte visste fanns.

Netflix-kunderna: "Förstör för alla"

Det nya beskedet har inte landat väl hos vissa kunder.

"Kan man inte använda mer än hemmanätverket så säger jag upp. Förstör för alla som är på resande fot mycket eller har flera bosättningar", skriver en person på Netflix Facebook-sida.

"Hur kommer det att fungera om jag har mitt Netflix konto hemma men har även Netflix i sommarstugan på ett annat wifi och en annan xbox. Måste jag lösa ett konto till då eller kan jag använda samma konto?", frågar en annan kund.

"Om jag reser bort och vill se på Netflix kommer jag alltså med dem nya reglerna inte kunna det? Så jag som betalar 179:- i månaden ska fortfarande betala samma pris men bara vara bunden hemma? Varför ska jag då ha kvar Netflix? Eller betala 179:- och tappa alla förmåner", skriver en tredje.

Enligt TV4 ska man dock, om man planerar att ge sig ut på resande fot, kunna begära ut en tillfällig kod som gör det möjligt för enheten att komma åt kontot hos streamingjätten under sju dagars tid.