Snart kan det bli dyrare att ha ett Netflixkonto
Snart kan det bli dyrare att ha ett Netflixkonto - Foto: Pexels/Martina Holmberg / TT

Netflix börjar ta betalt för omtyckta funktionen – så mycket dyrare blir det

Publicerades: 31 Jan, 14:07, Uppdaterades: 31 Jan, 21:29

Att dela Netflix-konto med en familjemedlem, kollega eller vän – det är det nog många som kan skriva under på att man gjort under åren. Men inom kort är det slut på det roliga, och funktionen kommer istället börja kosta pengar.


Det ekonomiskt svåra året 2022 har drabbat även streamingjätten Netflix. För att se sig om efter nya intäktskällor har man delvis tagit fram en billigare, reklamfinansierad variant av plattformen. 

Men i slutet av förra året stod det även klart att Netflix kommer sätta stopp för möjligheten för flera användare att dela på samma konto gratis. Det billigare kryphålet används av miljontals vänner och familjer världen över, vilket Nyheter24 skrivit mer om tidigare.

Att dela Netflix-konto kommer fortfarande vara möjligt bland familjemedlemmar i samma hushåll, men du som co-tittar med kollegor, vänner eller släktingar kommer börja debiteras med en extrasumma varje månad.

Så mycket kommer det kosta att dela konton på Netflix

Så, hur mycket har Netflix tänkt ta betalt för den nya funktionen? 

Tjänsten har redan börjat användas i sydamerikanska länder som Chile, Costa Rica och Peru, där man debiteras motsvarande tre amerikanska dollar i månaden, enligt The Guardian

Om samma taxa används i Sverige skulle priset för ett underkonto ligga på 31 kronor i månaden, och tillkomma utöver den vanliga abonnemangskostnaden. Priset för ett medlemsskap på Netflix kostar mellan 99 och 179 kronor i månaden.

Relaterat
Senaste nytt

Bilförare anhållen – körde ihjäl pojke

Många elsparkcyklar olagliga på allmän väg

Bara en tredjedel av de populäraste elsparkcyklarna som går att köpa hos flera butikskedjor får enligt lag köras på allmän väg, rapporterar P3 Nyheter.

Man körda av vägen och dog – flydde från polisen

En man har dött efter att ha kört av vägen med bil i Köpings kommun.

Skolor kritiseras för dålig koll på betygen

Rektorer har inte tillräcklig koll på att eleverna får rättvisa och rättssäkra betyg. Flertalet skolor som Skolinspektionen granskat får kritik, enligt en rapport från Skolinspektionen.

Fakta: Det tunga vapenstödet till Ukraina

Sverige har skickat militärt stöd till Ukraina för cirka 17 miljarder kronor. Här är de tyngsta bidragen.

Svenske instruktören: "Skicka vykort från Krim"

De ukrainska soldaterna har lärt sig stridsfordon 90 på några veckor. Några har kommit direkt från fronten – andra har helt saknat militär erfarenhet. Vi har stort förtroende både för eleverna och för vagnarna, säger svenska instruktören Sanna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.