Ikea har fått massiv kritik efter släppet med Marimekko.
Ikea har fått massiv kritik efter släppet med Marimekko. - Foto: Ikea

Ikeas undvikande svar – på hårda kritiken om kaoset i varuhusen

Ilskan mot Ikea har varit stor efter att samarbetet med Marimekko släpptes i butik. Nu svarar möbeljätten på kritiken – men undviker vissa frågor.


Kökaos, för få produkter och dyra priser på andrahandsmarknaden. Kritiken mot Ikea har varit massiv i sociala medier efter att samarbetet "Bastua" med Marimekko släpptes i fredags. 

"Det mesta slut efter en halvtimme. Dålig planering att man enligt personalen skickat ut lite produkter. Ja, vi blev besvikna." skrev en kund på Instagram.

"Löjligt att göra så mycket reklam och hypa en kollektion när det finns så få varor av varje produkt. Alla har inte möjlighet att ta ledigt från jobbet och köa en timme innan Ikea ens öppnar. Trams." skrev en annan.

Här kan du läsa mer om ilskan mot Ikea.

Ikeas svar – efter massiva kritiken

När Nyehter Ikea vill inte svara på hur det går till när företaget bestämmer antalet varor för samarbeten, men i ett mejl till Nyheter24 skriver Sandra Jakob, presskontakt Ikea Sverige:

– Tanken med en begränsad kollektion är att just skapa något unikt och exklusivt utan att det för den sakens skull ska vara dyrt. Det är svårt att innan veta hur populär en kollektion blir, men att inte alla kan köpa samtliga produkter eftersom det är färre produkter i dessa begränsade kollektioner, det vet vi. 

Här kan du läsa om Marimekkos version av den klassiska Ikea-kassen.