Stockholm

Raseri mot Ikea – kaos när Marimekko-kollektionen släpptes: "Mycket besviken"

Ikeas kollektion från Marimekko tog slut i ett nafs.
Ikeas kollektion från Marimekko tog slut i ett nafs. Foto: Ikea & Privat

Kunderna rasar på Ikea efter att Marimekkos kollektion "Bastua" släppts.
"Måste säga att det är kasst att en så eftertraktad kollektion inte säljs med begränsat antal per kund.", skriver en kund på möbeljättens Instagram.


Läs mer

Fredagen den 3 mars var det dags för det hajpade samarbetet mellan Ikea och finska Marimekko att börja säljas i butik. 

Intresset för kollektionen "Bastua" har varit stort, och släppet ledde inte helt oväntat till långa köer och kaos. I Gallerian i Stockholm ringlade köerna långa innan butiken ens öppnat och en halvtimme efter öppning var många produkter slut. 

Här kan du läsa mer om kaoset på Ikea i samband med släppet av Marimekko-kollektionen.

Ilska mot Ikea: "Besvikna" 

På Ikeas Instagram utrycker många kunder sin irritation över hur möbeljätten hanterat släppet av kollektionen. Många är besvikna på att produkterna tog slut så fort. 

"Det mesta slut efter en halvtimme. Dålig planering att man enligt personalen skickat ut lite produkter. Ja, vi blev besvikna." skriver en kund.

"Ligger på tradera för 10 gånger pengarna"

Andra riktar sin ilska mot att varuhusen hade olika regler gällande hur många produkter varje person fick köpa, och möjligheten för kunder att plocka på sig stora mängder varor för att sedan sälja dyrt i andra hand. 

"Måste säga att det kasst att en så eftertraktad kollektion inte säljs med begränsat antal per kund. För oss som har sett fram emot den och vill köpa något till oss själva är det en besvikelse. Var på plats 5 minuter över och allt var slutsålt. Folk kom bärandes med högar av varor som redan ligger ute på Tradera för 10 gånger priset.", skriver en kund. Nyheter24 har sökt Ikea för en kommentar.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.