- Foto: Pexels & Janerik Henriksson/TT

Här är de största fynden på mellandagsrean: “Reaprocenten är högre"

Att fynda i readjungeln kan vara klurigt. Därför har Nyheter24 pratat med Isabella Ahmadi, konsumentexpert på Prisjakt för att ta reda på vilka det vilka produkter som är bäst att köpa på mellandagsrean.


Fick du inte det som du önskade dig i julklapp? Då kan mellandagsrean vara tillfället som du hittar ett pangpris på just det där som du vill ha. Nyheter24 har pratat med Isabella Ahmadi, konsumentexpert på Prisjakt som berättar om de bästa fynden du kan göra under mellandagsrean.

Vad står rea för?

Mellandagsreans guldklimpar

Här är produktkategorierna som hade en hög snittrabatt på mellandagsrean 2022: 

  • Batterier (30 procent)

  • Smink (24 procent)

  • Jackor (22 procent)

– Populära varor att reashoppa är bland annat mobiltelefoner, TV-apparater, vitvaror, kläder och parfym och den som gör sin research kan hitta fina fynd, säger Isabella Ahmadi till Nyheter24.

Dessa produkter ska du INTE köpa på mellandagsrea: “Ha is i magen”

Hur vet man om en rea är bra?

Konsumenter har blivit allt mer uppmärksamma på fake-reor men att navigera i readjungeln kan ändå vara klurigt. Så vad är egentligen en bra rabatt?

– En bra rea visar priset och rabatten på ett transparent sätt med lagenlig prishistorik, så att konsumenten med trygghet kan fatta ett medvetet köpbeslut. Det är inte nödvändigtvis en bättre rea bara för att reaprocenten är högre, där finns en risk att bli vilseledd av fuskreor. 

Nyårsquiz 2023: Vad hände under året? 15 frågor och svar!

Rea
/
Jul