McDonalds
Alla uppskattar vi en hamburgare på McDonald's. - Foto: Larsen, Håkon Mosvold/TT

McDonald's-anställd avslöjar snuskiga sanningen om "köttskåpet"

Alla uppskattar vi en hamburgare från McDonald's. Men det finns vissa saker man vill veta om maten man äter. Sen finns det vissa saker man önskar att man inte hade hört.


Det finns få saker som slår en hamburgare från McDonald's när hungern slår till. Det kan vara en snabb cheeseburgare efter en lång dag på stan eller en big share-box samt en QP cheese med plusmeny efter en utekväll med några drinkar för mycket. 

Då ska du ALDRIG besöka McDonald's – det här är anledningen

En trevlig meny på McDonald's. Bildkälla: Fredrik Sandberg / TT

I dag är McDonald’s Sveriges största restaurangkedja med ca 200 restauranger från Luleå i norr till Ystad i Söder och de serverar omkring 400 000 gäster varje dag.

Många svenskar har en relation till McDonald's och alla har vi våra specialbeställningar med olika dipper, glassar och hamburgare. 

McDonald's-chefen: Därför ska du ALDRIG beställa Big Mac

Men det är inte bara som kund du kan ha en relation till McDonald's. Många ute i vårt avlånga land jobbar eller har jobbat på en McDonald's-restaurang. Och trots att de flesta restauranger håller sig till regler kring hygienen så finns det andra där det funnits brister. 

McDonald's-anställd: "Ska egentligen slängas..."

Nyheter24 kom i kontakt med en McDonald's-anställd som vittnade om en viss procedur som de anställda gjorde dagligen under passen på restaurangen.

Alla känner vi någon som ätit på McDonald's eller jobbat på McDonald's. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

I köket finns nämligen ett köttskåp där det tillagade köttet förvaras. När köttet legat för länge piper det som en tillsägelse för de anställda att plocka ut köttet. Men det är inte alltid det görs. 

McDonald’s-anställd avslöjar: Det här HATAR jag när kunderna beställer

– När köttskåpet börjar att pipa så trycker man i princip alltid på knappen som gör att tiden skjuts upp. Köttet ska ju egentligen slängas då. Men alla trycker på knappen så att tiden skjuts upp och man fortsätter servera köttet som ligger där. 

– Det blev en standard som man gör av ren automatik och ingenting man funderade så mycket över, avslutar den anställda. 

Någonting annat som Nyheter24 tidigare skrivit om är hur det kommer sig att glassmaskinen ofta är "ur funktion" på McDonald's. Men nej det handlar inte om att den inte fungerar. 

– Glassmaskinen måste rengöras varje dag, annars går det inte att göra glass, och under rengöringscykeln så kan inte maskinen användas. Därför kan en gäst tro att den är trasig när den i själva verket rengörs berättade Henrik Nerell, presschef på McDonald's Sverige.