Det florerar många rykten kring McDonald's glassmaskiner, men vad stämmer egentligen?
Det florerar många rykten kring McDonald's glassmaskiner, men vad stämmer egentligen? - Foto: Stella Pictures & Fredrik Persson/TT

Varför fungerar "aldrig" McDonald’s glassmaskin? Här är sanningen: ”I själva verket…”

Enligt en tidigare anställd på McDonald's är glassmaskinerna trasiga så ofta, eftersom de aldrig rengörs. Nu svarar hamburgerkedjans svenska presschef på kritiken.


Nyheter24 har tidigare skrivit om något som de allra flesta McDonald's-kunder irriterat sig på – nämligen att det känns som att glassmaskinerna allt som oftast är trasiga. 

Enligt en person som tidigare jobbade på McDonald's beror det på en rätt ofräsch anledning, att de inte rengörs tillräckligt ofta.

Därför fungerar inte glassmaskinen på McDonald's

Henrik Nerell, presschef på McDonald's Sverige, säger till Nyheter24 att företaget inte upplever att glassmaskinerna är trasiga särskilt ofta. 

Att det inte alltid går att få glass beror däremot på en helt annan sak – och det är inte för att maskinerna är smutsiga eller trasiga.

– Glassmaskinen måste rengöras varje dag, annars går det inte att göra glass, och under rengöringscykeln så kan inte maskinen användas, säger han och fortsätter. 

– Därför kan en gäst tro att den är trasig när den i själva verket rengörs. Maskinen går inte sönder av rengöring, tvärtom, om maskinen inte rengörs varje dag så stängs den av automatiskt och går inte att använda.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera döda på Engelska kanalen

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.

Cloettas godis innehåller farliga ämnen – här är hela listan

Hundratals ton chokladgodis från tillverkaren Cloetta stoppades från försäljning under tisdagen. Anledningen? Det innehåller palmolja som förorenats med hälsofarliga ämnen. Här är hela listan på alla godissorter som påverkas.

Person åtalad för terrorfinansiering

1 timme sedan
En person har åtalats för terrorfinansiering, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Polisen i Trelleborg rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Våldsam person i livsmedelsbutik", skriver polisen på sin hemsida.