Fel! Bakifrån ska det vara!
Fel! Bakifrån ska det vara! - Foto: Svenska Dagbladet

Sex bakifrån bäst för mäns ryggar

Nu visar en ny studie att bakifrån är bäst – åtminstone om du är man.


Mer om män

Att kombinera ett aktivt sexliv med ryggbesvär är inte det lättaste. Men efter att ha studerat ryggens rörelser under olika sexställningar har nu forskare kommit fram till att det är bakifrån som gäller. 

I studien gjordes det tester på mäns ryggar när de hade sex både liggandes och ståendes, och slutsatsen blev att mäns ländryggar påverkas minst när mannen får vara längst bak.

Däremot är svenska forskare skeptiska till studien, då den bara har studerat mäns ryggar under sex. 

– Därför att dels har kvinnor minst lika mycket problem med ländryggen, och dels har de, åtminstone oftare med mig, pratat om att det här är ett problem av olika slag, säger Karin Harms-Ringdahl, professor i fysioterapi vid Karolinska institutet till Sveriges Radio.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med om forskarnas slutsats?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sverige näst bäst på patent

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten denna vecka för att diskutera ansträngningarna att få till en vapenvila samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger amerikanska UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.