Vill du lära dig mer om fontänorgasmen? Nyheter24 har samlat allt du vill veta
Vill du lära dig mer om fontänorgasmen? Nyheter24 har samlat allt du vill veta - Foto: Karin Malmhav/SvD/SCANPIX

Forskning avslöjar vad en fontänorgasm innehåller

Vill du läsa mer om den omtalade fontänorgasmen, vad den innehåller och hur man får den? Då har du kommit helt rätt.


Den beryktade fontänorgasmen har nog de allra flesta hört talas om, men desto färre har upplevt den. 

För många kommer den "kvinnliga utlösningen" med enkelhet – andra kräver lång förberedelse och en särskild teknik. Nyheter24 reder ut allt du vill veta.

Vad är fontänorgasm?

Vätskorna i kvinnlig "utlösning", eller ejakulation, eller "fontänorgasm" eller – som det kallas i lite mer barnförbjudna kretsar – squirting, kommer från urinblåsan. Något som en grupp franska forskare har kommit fram till enligt en studie som publicerats i The Journal of Sexual Medicine, skriver brittiska Metro.

Medan vetskap om manliga utlösningen, av naturliga skäl, varit känd under lång tid har den kvinnliga varit något av ett mysterium. Tills nu, då det dokumenterats vad fontänorgasmen innehåller och varifrån den kommer.

Här kan du ta del av 5 snabba fakta om fontänorgasmen.

Vad innehåller en fontänorgasm?

Genom att undersöka sju kvinnor med stora och återkommande utsläpp av vätska vid sexuell stimulans. Till att börja med upptäckte de att vätskan kommer från urinblåsan, även när blåsan tömts precis före den sexuella stimulansen.

Vid en analys av vätskan visade det sig att den innehåller mestadels urin och i vissa fall enzymer som på engelska kallas "prostatic-specific antigen".

Hur känns en fontänorgasm?

Ett tecken på att man vet att man är på väg att få en fontänorgasm är att man känner sig lite kissnödig – men det är man helt enkelt inte. Det är snarare området kring urinröret som blir retat av trycket.

– När man trycker kan det kännas lite kissnödigt, men man ska fortsätta att trycka och massera. Sen när det närmar sig utlösning eller precis när den kommer kan en del behöva lätta på trycket. För en del är det till och med så att om deras partners har fingrarna i dem, kan deras fingrar tryckas ut för att det blir en så stark kraft, har sexualupplysaren Sandra Dahlén berättat för Nyheter24.

Vill du läsa mer om den omtalade orgasmen? Här kan du ta del av 6 tips på hur du får fontänorgasm – och hur det känns att få en.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.