Fem-saker-du-inte-visste-om-fontänorgasm
Fem saker du inte visste om fontänorgasm - Foto: Pixabay, Pixabay

Allt du vill veta om fontänorgasm – fem snabba fakta

Fontänorgasm – för vissa kvinnor är det enda sättet att komma, andra kämpar förgäves för det. Men vad är det egentligen som kommer ut? Och hur mycket sprutar man? Det och mycket mer reder Nyheter24 ut!


Fontänorgasm, också kallad kvinnlig ejakulation, är en vätska som vissa kvinnors underliv producerar vid sexuell stimulering. Den blöta orgasmen har genom tiderna väckt stor fascination och det finns en hel del att säga om den. 

Här är fem saker du kanske inte visste om sprutorgasmen:

1. Kan både spruta och rinna 

Först och främst – ord som "fontänorgasm" och "sprutorgasm" är något missvisande. Inte alla kvinnor upplever nämligen ett sprut när de får denna typ av ejakulation. För vissa rinner vätskan tvärtom ut lite i taget.

2. Mängd kan variera 

Detta för oss vidare till nästa punkt, nämligen mängden. Även denna kan variera och allt från några droppar till en halv deciliter är normalt. Hur mycket vätska som produceras beror i sin tur på vilken typ av fontänorgasm man får.

Bildkälla: Pixabay

3. Finns två olika sorter 

Det finns nämligen två olika typer av fontänorgasm. Den första genererar en mindre mängd vätska och kommer från körtlar som sitter runt urinröret. Körtelvätskan påminner ofta om skummjölk och smakar sött.

Den andra typen av fontänorgasm är betydligt blötare och kommer till skillnad från ovanstående från själva urinröret. Denna vätska innehåller även utspädd urin tillsammans med "prostatasekret", skriver RFSU.

Bildkälla: Pixabay

4. Alla finner det inte njutningsfullt 

När man hör ordet "orgasm" kanske man tänker att fenomenet också ska vara skönt, något inte alla tycker att fontänorgasmen är. Tvärtom är det för vissa inte särskilt njutningsfullt alls, medan andra tycker det är superskönt, skriver RFSU.

Bildkälla: Caroline Tibell/DN/TT

5. Lättare att få fontänorgasm om starka slidmuskler

Sist men inte minst, ett litet tips till dig som vill öka dina chanser till att få fontänorgasm: 

Ju mer vältränade slidmuskler man har, desto lättare har man till sprutorgasm. Därför kan du med fördel göra knipövningar, antingen på egen hand eller med hjälp  av knipkulor, skriver IntimInformation.

Läs även: Det finns 5 typer av manliga orgasmer

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått fontänorgasm?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.