Rökning gör dig dum, visar ny studie.
1 av 2
Rökning gör dig dum, visar ny studie. - Foto: tt bild
2 av 2
- Foto: tt bild

Rökning gör dig dum – och glömsk

Är det dumhet som leder till rökning, eller rökning som leder till dumhet?


I studien har forskare magnetröntgat över 500 män och kvinnor, vissa rökare, vissa före detta rökare, och vissa som aldrig rökt.

Studien visade att de som rökte eller hade rökt hade en tunnare hjärnbark än de som aldrig rökt.

Men det finns hopp. Studien visade också att de som givit upp ovanan hade haft en viss återhämtning i hjärnbarkens tjocklek, skriver Yahoo

Hjärnbarken är det yttersa lagret som omger hjärnan, och om den blir tunnare kan det skada minnet, språkförmågan, och i långa loppet tankeförmågan i stort.

Dessutom är ju också risken att du ser ut som en tönt. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Röker du?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Den amerikanska storbanken Bank of America redovisar en nettovinst på 6,7 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.

FN: Israeliska styrkor deltar i bosättarvåld

Israeliska styrkor stödjer och deltar aktivt i attacker mot palestinier på ockuperade Västbanken, slår FN:s råd för mänskliga rättigheter fast. Det måste upphöra omedelbart, betonar de.

Dags att söka för tågluff i EU

Född mellan den 1 juli 2005 och 30 juni 2006? Då är det dags att söka någon av de 35 000 gratisbiljetter som EU delar ut i senaste omgången av Discover EU – systemet för att få unga européer att resa och träffas.

Patient började brinna i ansiktet under operation

Under en stämbandsoperation på Karolinska universitetssjukhuset i Solna började en patient att brinna, rapporterar SVT Nyheter. Operationen, som skedde under förra året, gjordes med laser.