Att dagdrömma är nice.
1 av 4
Att dagdrömma är nice. - Foto: NTB scanpix / TT
Det är också bra för hjärnan.
2 av 4
Det är också bra för hjärnan. - Foto: NTB scanpix / TT
Och för att hjälpa oss i komplexa situationer.
3 av 4
Och för att hjälpa oss i komplexa situationer. - Foto: NTB scanpix / TT
4 av 4
- Foto: NTB scanpix / TT

Goda nyheter! Därför är dagdrömmar bra för hjärnans kapacitet

Det är inget fel med att drömma sig bort lite.


Grattis, dagdrömmare! Ni tjänar på att vara såsiga i bland.

En israelisk studie har nämligen funnit att dagdrömmande förbättrar hjärnkapaciteten och förbereder oss för svåra uppgifter, skriver Times of Israel. Tidigare har man trott att dagdrömmande hindrat människor att utföra vissa saker, men studien visar tvärtom att det faktiskt underlättar. 

Bildkälla 

Studien genomfördes på universitetet Bar-Ilan och har publicerats i den amerikanska tidskriften Proceedings of the National Academy of Sciences.

– Dagdrömmande involverar aktivitet av många olika delar av hjärnan. När saker korsas i hjärnan kan det ge resultat på beteenden såsom humör och kreativitet. Det kan också hjälpa oss att hålla fokus på en uppgift, säger en forskare bakom studien, enligt Times of Israel.

Studien innefattade experiment där människors hjärnor utsattes för stimuli med elektricitet. De blev sedan tillfrågade att spana efter nummer på en datorskärm, för att sedan berätta om de upplevde spontana tankar som inte hade med siffrorna att göra. Utifrån det bedömde man sedan hur väl uppgiften utförts. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du en dagdrömmare?
Tack för din röst!