- Foto: Pixabay (montage)

5 vetenskapliga bevis på att du mår bäst som singel

Att vara singel är inte nödvändigtvis något dåligt – framför allt inte för hälsan. Det visar faktiskt forskning!


1. Friskare hjärta

En studie följde 9 000 personer i medelåldern, i åtta år. De som hade minst antal hjärtsjukdomar var de som aldrig varit gifta. Skillnaden mellan de som varit gifta under hela perioden och de som varit singlar hela tiden var inte stor – men för de som skilt sig och/eller gift om sig var hälsostatusen på hjärtat mycket sämre.

Pixabay

2. Starkare socialt nätverk

Flertalet studier har visat att personer som är gifta är sämre på att hjälpa, stötta, och behålla kontakten med vänner, familj och grannar.

3. Mer vältränad kropp

Forskare undersökte mer än 13 000 män och kvinnor i åldrarna 18-64 och upptäckte då att de som aldrig varit gifta tränade mer varje vecka än de som var antingen gifta eller skilda. Samma sak gällde oavsett hur gammal personen i fråga var.

Pixabay

4. Man nöjer sig inte

Den som gillar att vara singel hamnar inte lika ofta i olyckliga relationer – och de upplever inte lika ofta att det sitter fast i förhållanden. Studier visar att de som är rädda för att vara singlar oftare nöjer sig, helt enkelt.

5. Avskildhet

Till skillnad från ensamhet, så kan avskildhet vara något positivt. Något man uppsöker med mening, snarare än att man undviker det. Avskildheten leder till mer frihet, kreativitet och massor av andra positiva saker.

Pixabay

Listan kommer från Business Insider.

Läs också om 11 saker som visar hur ett förhållande ser ut i början versus hur det ser ut efter två år. Eller prova vårt quiz – så ska vi gissa om du är singel eller inte.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du singel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.