70 procent av föräldrarna upplevde att de blev mindre lyckliga efter att de fått barn.
1 av 3
70 procent av föräldrarna upplevde att de blev mindre lyckliga efter att de fått barn. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Jämfört med liknande studier är det värre att skaffa barn än att till exempel skilja sig.
2 av 3
Jämfört med liknande studier är det värre att skaffa barn än att till exempel skilja sig. - Foto: Svenska Dagbladet / Tomas Oneborg SvD / 30142
Det var under de två första åren. Förhoppningsvis blir det bättre sen.
3 av 3
Det var under de två första åren. Förhoppningsvis blir det bättre sen. - Foto: Faksimil / Gifsoup

Ny studie: Du blir inte lycklig av att få barn

Att få första barnet kan vara värre än både skilsmässor och död.


Att bilda familj är något som många ser framemot och kanske längtar till. För de flesta är nog bilden att det ska vara härligt och mysigt att bli förälder, men en ny studie visar att det kanske inte alls blir som du tänkt dig.

Washington Post skriver om en ny studie som visar att det första året med en nyfödd kan vara förödande för förälderns liv.

Det kan vara värre än skilsmässa, arbetslöshet och till och med värre än partnerns död, enligt studien som publicerades i Demography.


Bildkälla

I studie deltog 2 016 tyskar, från att de var barnlösa till två år efter att de fick sitt första barn. Under studiens gång fick de uppskatta hur lyckliga de var på skala från 0 till 10.

Enligt forskarna Rachel Margolis och Mikko Myrskylä, som står bakom studien, var paren ganska lyckliga från början och blev mer lyckliga under graviditeten. Det var efter att paren fått ett första barn som det vände.


Bildkälla

Ungefär 30 procent fortsatte vara lika eller mer lyckliga men resten, 70 procent, blev mindre lyckliga under första och andra året efter förlossningen.

Studien har mätt hur mycket mindre lyckliga paren ansåg sig vara och jämfört det med tidigare liknande studier vid skilsmässor, arbetslöshet och en partners bortgång. Det visade sig att ett nyfött barn var det som minskade upplevelsen av lycka allra mest, skriver Washington Post.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha barn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.