I Sverige har köttkonsumtionen ökat med 40 procent på 20 år.
1 av 4
I Sverige har köttkonsumtionen ökat med 40 procent på 20 år. - Foto: TT
Enligt rekommendationer ska man bara äta kött fyra gånger i veckan.
2 av 4
Enligt rekommendationer ska man bara äta kött fyra gånger i veckan. - Foto: TT
Köttproduktion står för en stor del av dagens klimatpåverkan.
3 av 4
Köttproduktion står för en stor del av dagens klimatpåverkan. - Foto: TT
Det är inte hållbart för vår planet.
4 av 4
Det är inte hållbart för vår planet. - Foto: TT

Köttätande står för lika stor miljöpåverkan som all transport

Att människor ökar sin köttkonsumtion är den största miljöboven och att producera kött släpper ut lika mycket växthusgas som all världens transport.


På bara 20 år har människor i Sverige ökat sin köttkonsumtion med hela 40 procent.

Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer ska varje person bara äta fyra måltider som innehåller kött i veckan, skriver SVT.

Men 3 av 4 män och varannan kvinna överstiger denna rekommendation.

Faktum är att all världens köttkonsumtion tillsammans släpper ut lika mycket växthusgas som all världens transport, skriver SVT.

Det är helt enkelt ohållbart för vår planet att fortsätta äta så mycket kött som vi gör i dag.

– Det är just den höga konsumtionen av kött som är problemet. Det skulle vara väldigt svårt att nå de miljömål vi har satt upp med den konsumtionen, säger Elin Röös vid Sveriges lantbruksuniversitet till SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!