"Vampyrer" har alltid funnits men nu kan deras speciella diet bli populär bland allmänheten.
1 av 3
"Vampyrer" har alltid funnits men nu kan deras speciella diet bli populär bland allmänheten. - Foto: Ap
Människoblod sägs vara uppiggande och ska motverka trötthet, huvudvärk och magont.
2 av 3
Människoblod sägs vara uppiggande och ska motverka trötthet, huvudvärk och magont. - Foto: Saurabh Das
Även i Sverige finns det "vampyrer" som dricker människoblod dagligen.
3 av 3
Även i Sverige finns det "vampyrer" som dricker människoblod dagligen. - Foto: Ap

Udda hälsotrenden: Att dricka människoblod

Snart kanske det inte bara är vampyrer som kommer dricka blod. Just nu forskas det på om det kan vara bra för alla. Förespråkare menar att det minskar trötthet, huvudvärk och magont.


På Louisiana State University gör man just nu tester på om blod kan vara bra att dricka för människor. Och inte vilket blod som helst utan människoblod.

Det har länge funnits en underjordisk rörelse som kallar sig för "vampyrer" som dricker människoblod till vardags för att de mår bra av det. Men nu kan den speciella dieten vara på väg att nå ut till allmänheten.


– Det finns tusentals personer bara i USA som dricker blod och jag tror inte att det är en tillfällighet, säger forskaren John Edgar Browning till BBC.

Innan internet var det svårt för de som dricker människoblod att samlas men nu finns det flera hemsidor där detta intresse lever och diskuteras.

– De flesta storstäder i världen har ett vampyr-community, säger DJ Williams som är sociolog vid Idaho State University till BBC.


"Vampyrerna" själva hävdar att människoblod ger energi, botar huvudvärk och magont – att det helt enkelt är nödvändigt för att de ska kunna klara av sin vardag. Om detta blir vetenskapligt bevisat återstår att se när resultatet av forskningen kommer.

Kan du tänka dig att dricka människoblod? Kommentera!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du tänka dig att dricka människoblod?
Tack för din röst!