Sugen? Det är det inte så många som är under mensen.
1 av 3
Sugen? Det är det inte så många som är under mensen. - Foto: TT
Din menscykel kan påverka när det helst vill ligga.
2 av 3
Din menscykel kan påverka när det helst vill ligga. - Foto: TT
Men du gör så klart som du vill.
3 av 3
Men du gör så klart som du vill. - Foto: TT

Så här påverkar din mens ditt sexliv – mycket mer än du tror

Vissa väljer bort sex när de har mens, andra inte. Men det är långt ifrån den enda inverkan menscykeln har på sexlivet.


Trodde du att din menscykel inte hade någon inverkan på ditt sexliv? Då får du kanske tänka om, den påverkar din lust massor.

Ja, i alla fall enligt mensappen Glow som har samlat in data från användare som trackat sin mens och sitt sexliv. Nu skriver Independent om vad som kom fram.

Så, menscykeln börjar på första mensdagen, hur sugen du är på att hoppa ner mellanlakan följer sedan cykeln med ett tydligt mönster.

Under mensen är du oftast minst sugen på att ligga. Ungefär en vecka efter mensen är du faktiskt fortfarande inte speciellt sugen, enligt appen alltså.


Bildkälla

På den tolfte dagen händer det, det är då alla börjar ha sex igen. Det fortsätter att vara som hetast under dag 13 och 14. Det är också på dagarna 13 och 14 som flest känner sig riktigt sexiga.

Men det bäst sexet kommer först senare. Den sista dagen på menscykel har många det bästa och skönaste liggen.

För övrigt påverkas även humöret. Användarna av appen rapporterade att de var som gladast under dagarna 15 och 16 i cykeln, skriver Independent.

Appen har data från 47 miljoner användare, så det här är generellt. Bästa sexet har du förstås när du förstås när du själv vill och känner för det – mens eller inte.


Bildkälla

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
MEns?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes till 16 års fängelse i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.