Gör inte det här innan sex för att få ut det mesta.
1 av 2
Gör inte det här innan sex för att få ut det mesta. - Foto: SVENSKA DAGBLADET / TT
Alkohol - kan ge vinballe.
2 av 2
Alkohol - kan ge vinballe. - Foto: Vilhelm Stokstad/TT

5 saker du aldrig ska göra innan sex

Vissa saker bör man skippa – också för sin egen hälsas skull.


1. Ät inte en stor måltid.


Bildkälla

Och nej det handlar inte mest om dålig andedräkt och eventuella gaser. Det handlar helt enkelt om att orka. Matkoma finns i verkligheten och särskilt om man ätit kaloririka måltider så sätter kroppen igång en "lugna ner dig-signal" – och man blir trött. Se även vår lista om vad du inte ska äta innan sex.

2. Drick inte heller för mycket.


Bildkälla

Och då pratar vi alkohol. Att dricka lite grann kan visst sätta igång kåtheten men att bli aspackad gör helt enkelt att man känner mindre och då är det svårt att få orgasm och även att bli upphetsad. Samt vinballe. Real thing.

3. Sluta tänk på hur du ser ut.

Bildkälla

Bildkälla

Sluta tänk på dina eventuella brister. Forskning har visat att dålig självkänsla kan skada ditt sexliv – anledningen ligger i att man helt enkelt inte vågar njuta av det. Sluta oroa dig och börja njut. Du är bra som du är.

4. Glöm inte glidmedlet.


Bildkälla

Det här är absolut viktigt när det kommer till analsex. Men även vid vaginalt sex kan det kännas smärtsamt om inte vaginan är tillräckligt våt eller uttorkad av eventuella mediciner.

5. Kissa inte innan men efter.


Bildkälla

Här går åsikterna verkligen isär. En forskningsrapport visade att om man kissar innan man har sex är det lättare att få urinvägsinfektion, särskilt bland kvinnor. Efter är verkligen ett tips att kissa då det kan minska risken för könssjukdomar och inflammationer.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.